Telekom Srbija nastavlja sa opremanjem informatičkih kabineta u osnovnim školama širom Srbije

Promo

24. 09. 2024. u 14:30

KROZ tradicionalni projekat „Stvaramo znanje“, kompanija Telekom Srbija u saradnji sa Ministarstvom prosvete i ove godine nastavlja da pruža podršku unapređenju digitalne pismenosti osnovaca kroz ulaganja u opremanje informatičkih kabineta u školama.

Foto: Telekom Srbija

Građani imaju priliku da glasanjem na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet, odluče kojih 20 osnovnih škola će dobiti finansijska sredstva u pojedinačnom iznosu od milion dinara, što će učenicima omogućiti da u savremeno opremljenim kabinetima dodatno razviju svoja informatička znanja i veštine.

Projekat „Stvaramo znanje“ Telekom Srbija realizuje po osmi put, a svi koji žele da se priključe glasanju, to mogu učiniti putem linka u periodu od 23. septembra do 2. oktobra, odabirom jedne od 10 škola, u svakoj od četiri geografske oblasti. Na osnovu najvećeg broja glasova biće izabrano po pet škola iz svake oblasti, kako bi osnovci iz svih krajeva Srbije imali jednak pristup savremeno opremljenim informatičkim kabinetima. Na ovaj način broj škola i opremljenih kabineta u okviru projekta „Stvaramo znanje“ porašće na 160.

Digitalna pismenost jedna je od najznačajnijih veština u savremenom, informatičkom društvu, a podrazumeva umeće pronalaženja, kreiranja i korišćenja informacija na internetu na koristan i efikasan način. Razvoj ovih veština neophodan je mladim naraštajima, zbog čega Telekom Srbija nastoji da doprinese boljoj opremljenosti škola računarima i drugom informatičkom opremom, ali i da kao društveno odgovorna kompanija ukaže na neophodnost odgovorne upotrebe digitalnih sadržaja i uređaja.

Kako deca i mladi provode veliki deo svog slobodnog vremena u digitalnom svetu interneta, neophodno je edukovati ih o prednostima i nedostacima raznovrsnih platformi, što će učiniti njihovo virtuelno okruženje bezbednijim. U tom cilju, kompanija Telekom Srbija poziva građane da učestvuju u odabiru škola učesnica ovogodišnjeg projekta i da na taj način podrže one koji će stvarati svet za buduće generacije.

Pružajući učenicima i njihovim nastavnicima adekvatno okruženje za učenje i razvoj, kompanija Telekom Srbija pokazuje svoje strateško opredeljenje usmereno na podršku mladima i obrazovanju. Pokrenut 2017. godine, projekat „Stvaramo znanje“ deo je šire inicijative „Pokrećemo pokretače“ koja ima za cilj da osnaži pojedince i institucije u stvaranju pozitivnih promena u svom okruženju.

Foto: Telekom Srbija

Pogledajte više