"NJENA BORBA INSPIRIŠE I DRUGE": Rođena prva beba koju je na svet donela majka obolela od cistične fibroze (FOTO)

Novosti online 22. 09. 2024. u 13:54

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenovski, podelila je emotivan snimak na svom Instagram profilu o rođenju bebe koju je na svet donela majka obolela od cistične fibroze.

Foto: Instagram printskrin/djurdjevicmilica

- U Srbiji je rođena prva beba koju je na svet donela majka obolela od cistične fibroze

U ponedeljak, nešto pre 6 sati, poranio je mali Aleksej i obradovao nas svojim rođenjem. Majka Dragana, koja boluje od najčešće retke bolesti, cistične fibroze, lavovski se borila da na svet donese novi život. Samo tri godine ranije bila je životno ugrožena ali zahvaljujući inovativnoj terapiji za koju je država izdvojila značajna sredstva, njeno stanje se znatno poboljšalo. Dragana se zaposlila, verila, a sada postala i majka.

U svim tim koracima, kancelarija za podršku licima obolelim od retkih bolesti, osnovana u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, bila je uz nju, da zajednički podelimo izazove i rešavamo probleme na koje je Dragana nailazila pre, a i tokom trudnoće. Moja saradnica, Milica Perić, bila je sa njom u svakodnevnoj komunikaciji. To i jeste suština brige o porodici.

Ima neke posebne simbolike i u tome što je Dragana, još kao devojčica, bila prinuđena da sa svojim najmilijima i mnogobrojnim srpskim narodom, napusti porodično ognjište na prostoru današnje Hrvatske. Sa radošću ću je sačekati ispred porodilišta, da joj čestitam i stisnem ruku. Njena borba inspiriše i druge pacijente sa cističnom fibrozom, a mi smo tu da pomognemo i podržimo. - istakla je Đurćević Stamenovski.

Pogledajte više