Cedevita podržava klinCE kreativCE: Deca iz SOS Dečjeg sela Srbija osvojili javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE.

Novosti onlajn

18. 10. 2024. u 10:00

CEDEVITA je ove jeseni pokrenula kampanju “Budi TU. Budi CE” sa ciljem da podrži klinCE kreativCE SOS Dečijeg sela Srbija kako bi inspirisala javnost dečijim optimizmom.

Promo

Od deCe možemo mnogo toga da naučimo i zaslužuju da budemo TU za njih, a umetnost pruža mogućnost da prenesu svoje poruke.

Promo

Brojna istraživanja ukazuju na to da su umetnost i kreativnost najbolji alat koji deca, a i odrasli, mogu da koriste kako bi se izrazili na adekvatan način i lakše podneli svakodnevne izazove.

Kroz kreativne radioniCE, deca iz SOS Dečjeg sela Srbija, imali su priliku da predstave sebe kao umetnik i da podele svoju sreću i optimizam. 

Psiholozi Gabrijela Ištuk i Leona Bortas Hetler predvodile su radioniCE namenjene deci SOS Dečjeg sela Srbija, što je omogućilo da kroz zabavu i kreativnost deca razvijaju svoje talente a i samopouzdanje. 

Umetnici su takođe  dali svoj doprinos kako bi pružili stučnu pomoć i pomogli mališanima da stvaraju mala remek dela.

Promo

Ali tu zabava ne prestaje, preuzmi vodič ovde.

Na edukativnoj platformi budidobrobudice.com, stručnjaci iz različitih oblasti kreirali su članke u kojima su izlagali do detalja na koji način možemo da primenimo određene kreativne tehnike u našem svakodnevnom životu.

Na sajtu se nalazi i Vodič kreativnosti, dizajniran u saradnji sa psihologom Gabrijelom Ištuk kako bi kroz smernice, različitim tehnikama i vežbama pomogli roditeljima da podstaknu  i podrže proces kreativnog razmišljanja i inovativnost kod dece.

A kako možemo da podržimo klinCE kreativCE?

SOS Dečija sela Srbija, od 2004. godine, pomaže deci i mladima bez roditeljskog staranja i socijalno ugrožene porodice iz cele Srbije Podržali su više od 4.475 dece, mladih i odraslih i 206 porodica kroz različite programe i projekte. 

Kao deo projekta “Budi Tu. Budi CE”, mala umetnička dela kreirana od strane dece SOS Dečijeg sela koja su učestvovala kreativnim radionicama krasiće limitiranja CEdevita pakovanja i čašu koja ide na poklon. 

Promo

Pogledajte više