SRPKINJA GODINAMA ŽIVELA KAO PODSTANAR, KADA JE NAPUSTILA STAN, USLEDIO JE ŠOK: Nije mogla da veruje kakvu poruku je dobila

Novosti online 30. 07. 2024. u 08:27

JEDNA Srpkinja priznala je da nikada nije ni slutila šta je čeka nakon što se iselila iz stana u kojem je godinama bila podstanar.

Foto Shutterstock

Kako je napisala u anonimnoj objavi na Reditu, nakon dobrog odnosa sa vlasnicom stana tokom višegodišnjeg stanovanja, sve je delovalo savršeno i kada se iselila. Ipak, mesec dana nakon što je predala ključ, stigla joj je šokantna poruka koja je sve promenila.

- Iselila sam se iz stana u kojem sam bila nekoliko godina podstanar, ali nisam bila prijavljena. Sa gazdaricom nikad nisam imala probleme, na vreme sam plaćala račune, lepo njoj, lepo meni. U junu sam otkazala stan, sve očistila, okrečila i došao je sin od gazdarice na dan selidbe, pogledao stan, predala sam mu ključ i ćao zdravo.

Danas, posle skoro mesec dana od predavanja ključa, dobijem poruku od te žene što mi je izdavala stan i napisala mi da sam joj dužna 14.000 dinara, za frižider koji odjednom ne radi, a radio je do zadnjeg dana dok ga nisam isključila i očistila, za čišćenje WC šolje, za kazanče koje je od‌jednom pokvareno, itd. I na kraju poruke još sam upozorena: 'Ako nećeš da platiš, naći ćemo rešenje' i rok da platim sve za 5 dana. Da li neko zna kakva su moja prava u ovom slučaju, jer ja znam da je stan u urednom stanju predan i da laže kao pas - napisala je devojka.

- Pokušavaju da uzmu novac gde mogu.

Na svoje pitanje brzo je dobila odgovore.

- Zakon kaže: Za sve stvari koje ti direktno pokidaš, to i plaćaš, stvari koje imaju rok trajanja i zna se da će jednog dana otići samo od sebe (TV, frižider, itd., itd.) je na vlasniku stana da sam plati.

- Samo je ignoriši. Ne može ti ništa bez ugovora, ovo što je napisala su gluposti, pogotovo ako je zadržala depozit.

- Onog momenta kada vlasnik, ili ovlašćeno lice, primi nazad ključeve bez zamerki na stanje stana i stvari u stanu, znači da je prihvatio da je transakcija završena. Sve što se desi posle toga nikako ne može da bude tvoja krivica, posebno ne mesec dana kasnije.

- Uobičajena stvar, pokušavaju da uzmu novac gde mogu. Kod mene se završilo tako što sam zamolila druga (advokata) da se umeša u razgovor i da je zastraši malo. Posle nekoliko poruka preko advokata je prestala da piše - bili su samo neki od komentara.

(Blic)

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjEN NOVI PROJEKAT INVESTIRAM2: Novi model ulaganja za lakši put do nekretnine ili zgrade

Pogledajte više