NESREĆA NA SAVI UPALILA ALARME: Rečna policija uputila važan apel svim građanima - "To je apsolutno zabranjeno!"

Novosti online 08. 07. 2024. u 11:06

RIZIK od opasnosti za nezgode koje donosi kupanje i plovidba na rekama povećan je tokom letnjih meseci. Komandir rečne policije Miloš Kostić naveo je da je plovidba građana na rekama u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivnija i da je kršenje propisa u znatno većem obimu.

Foto Tanjug/MUP

Za trećom osobom koja je doživela nezgodu u petak u sudaru čamca i teretnog broda i dalje se traga.

Jedan muškarac je doplivao do obale, a ženska osoba se udavila i izvučena je iz vode u subotu u tri ujutru.

Utisak komandira policijske ispostave za bezbednost na rekama PU Beograd Miloša Kostića je da učesnici nisu dovoljno svesni rizika koji vlada na rekama.

- Naši građani moraju da vode računa o pravilima plovidbe, da poštuju plovidbene znakove i da pre svega plove van plovnog puta kako ne bi ugrožavali plovidbu teretnih brodova čiji saobraćaj je znatno intenzivniji tokom cele godine - naglasio je Kostić.

Česta je pojava na gradskim rekama da građani čamcima dođu na sredinu i onda skaču i kupaju se.

- To je apsolutno zabranjeno. Ako se kupamo tokom plovidbe, može doći do ugrožavanja bezbednosti. Elisa čamca može naneti jako teške povrede i ugroziti život - naglasio je Kostić.

Kontrole policijskih službenika vrše se tokom celog dana, a veliki apel za sve građane je da ne ostaju do kasnih sati na rekama, jer je u tim trenucima plovidba izuzetno složenija, vidljivost smanjena i samim tim je opasnost ugrožavanja bezbednosti povećana.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

Pogledajte više