DODATNI ROK ZA BRUCOŠE: Mesta i na budžetu, prijavljivanje od sutra

B.B.

07. 07. 2024. u 16:28

POJEDINI fakulteti Univerziteta u Beogradu, koji nisu popunili upisnu kvotu rapsisali su dodatni rok. Tako će kandidati koji su se našli ispod crte na drugim fakultetma, a položili su prijemni moći da konkurišu za upis na Poljoprivrednom, Hemijskom i Šumarskom fakultetu.

Foto: N. Živanović

Posle prvog upisno roka, Hemijski fakultet je otvorio vrata maturantima koji su polagali prijemni ispit iz hemije ili iz hemije i biologije na Medicinskom, Farmaceutskom, Stomatološkom, Tehnološko-metalurškom, Rudarsko-geološkom ili Veterinarskom fakultetu. Oni mogu postati brucoši, bez ponovnog polaganja testova, već na osnovu potvrde o broju ostvarenih poena iz ovih predmeta na nekom od navedenih Fakulteta. Na sajtu fakulteteta se navodi i šta im je potrebno od dodatnih dokumenata.

Termini za naknadni upis su od 9. do 12. jula od 10 do 14 časova. Na ovom fakultetu ima 78 mesta na budžetskim studijama i to na smerovima - hemija (26), biohemija (13), hemija životne sredine (19), dok je za nastavnika hemije ostala čak 20 mesta za školovanje o trošku države.

Na Šumarskom fakultetu u Beogradu ostalo je slobodno 126 mesta na budžetu i 91 na samofinansirajućim studijama za kandidate koji su položili prijemni iz matematike i biologije. Na smeru šumarstvu je prazno 54 mesta na budžetu i 17 za brucoše koji sami plaćaju studije, tehnologiji drveta - 51 plus 27, pejazžnoj arhitekturi - tri plus 11 i ekološkom inžinjeringu 18 plus 36.

Poluprazni amfitetari su i na Poljoprivrednom fakultetu. Maturanti koi su položili prijemni iz nekog od ovih predmeta - hemije, biologije, fizike, matematike i sociologije, mogu od danas do 10. juna konkurisati za upis u ovu visokoškolku ustanovu.

Pogledajte više