UPOZORENJE NA NEVREME, UKLJUČEN METEOALARM: Vremenska prognoza za sredu, 26. jun

Predrag Stojković 26. 06. 2024. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

Foto: Depositphotos

VREME U SRBIJI

U Srbiji promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar.

Najniža temperatura iznosiće od 17 do 22, a najviša dnevna od 29 do 33 stepena.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području i jak, a u planinskim predelima južne Srbije slab i umeren južni.

 

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se na širem području grada očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 19 do 22, a najviša dnevna oko 32 stepena. Vetar umeren, kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 28. juna, promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, sa pojavom pljuskova, grmljavina, kao i lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Za vikend i početkom sledeće nedelje kratkotrajna stabilizacija vremena, pa se očekuje sunčano i veoma toplo vreme, dok su pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Od utorka, 2. jula, ponovo nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pogledajte više