OVO SU REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE

Novosti online 19. 06. 2024. u 11:46

Učenici osmog razreda u osnovnim školama polagali su test iz matematike u okviru završnog ispita.

tanjug

Pogledajte rešenja klikom OVDE.

Završni ispit iz matematike na kraju osnovne škole polagalo je danas 67.430 učenika koji su završili osmi razred, u drugom danu polaganja „male mature“, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Učenici osmog razreda juče su polagali završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a sutra će polagati test iz predmeta po izboru.

Preliminarni rezultati na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs biće objavljeni u subotu, 22. juna, a tog dana će roditelji učenika moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem tog portala, ali i neposredno u školi, 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.

Ministarstvo je najavilo da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biti 2. jula.

Kako je najavljeno, upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula.

Pogledajte više