NATO "CILJAO" STVARANJE BAZE NA KOSMETU : Publicista Milorad Vukašinović o porukama DŽefrija Saksa (VIDEO)

J. S. 06. 06. 2024. u 21:38

UGLEDNI američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks nedavno je u intrvjuu koji je dao američkom političkom komentatoru i piscu Takeru Karlsonu govorio o stvarnim razlozima agresije NATO na Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.- ukazuje na ovaj događaj novinar i publicista Milorad Vukašinović.

Milorad Vukašinović/Foto KCNS

Izjavivši tom prilikom da cilj NATO agresije nije bilo spasavanje potlačenog muslimanskog stanovništva, Saks je privukao  poslednjih dana veliku pažnju svetske javnosti. Cilj NATO agresije na SRJ, prema Saksovim rečima, bio je da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike, to jest da se na Kosovu i Metohiji kreira nova država – Kosovo i otvori najveća vojna baza NATO u Jugoistočnoj Evropi.

 -  S tim ciljem američka supersila kreirala je vojnu bazu Bondstil, a sedamdesetosmodnevno bombardovanje u kom je stradao veliki broj civila odigralo se sa ciljem da se spasu američki industrijski vojni kompleksi.-ističe Vukašinović.

   U fokusu ovomesečnog predavanja novinara i publiciste Milorada Vukašinovića je Saksova izjava, ali i odjek ovog i sličnih iskaza o „jugoslovenskoj krizi", te osvrt i na moralnu hipokriziju dela ovdašnje „intelektualne i političke zajednice".

Predavanje novinara i publiciste Milorada Vukašinovića na temu „Šta nam je poručio Džefri Saks?"  može se  pogledati na Jutjub kanalu KCNS.

Pogledajte više