IDEALNO MESTO ZA LETNJI PROVOD I OPUŠTANJE: Akva-park „Podina” u Sokobanji nudi spoj zabave i primamljivih sadržaja (FOTO)

Predrag Stojković 30. 05. 2024. u 10:00

SMEŠTEN na samo kilometar i po od centra Sokobanje, jedne od najpoznatijih vazdušnih banja u Srbiji, akva-park „Podina” je već 12 godina jedinstveno i popularno mesto za rekreaciju.

Foto Dragiša Petrović

Smešten u sportsko-rekreativnom centru „Podina” ovaj vodeni kompleks prostire se na površini od 16.000 kvadratnih metara i može da primi do 2.500 posetilaca dnevno.

Akva-park „Podina” tokom dana nudi spoj zabave, porodičnog opuštanja i primamljivih sadržaja. A kada sunce zađe i upale se svetla, kompleks nastavlja da živi i pruža zabavu i uživanje svojim posetiocima, poput noćnog kupanja ili nekih drugih zabavnih sadržaja.

Kompleks akva-parka „Podina“ sadrži četiri bazena namenjena za različite kategorije posetilaca. Od onih koji žele samo da leškare i uživaju na suncu, povremeno se brčkajući, do onih kojima je potrebno malo više adrenalina da bi zadovoljstvo bilo potpuno. Naravno, tu je i deo namenjen za porodice sa malom decom.

Ljubitelji sporta u akva-parku „Podina” imaju bazen „samo za sebe”.

U kompleksu se nalazi poluolimpijski bazen sa definisanim stazama za plivanje. Takođe, tu je i dodatna oprema koja služi za vodene sportove i takmičenja. Dužina bazena je 25 m, širina 12,5 m, površina 320 m², a dubina 220 cm.

Foto Dragiša Petrović

Hedonistima je posvećen sledeći bazen koji pruža vrhunsko uživanje, i osećaj kao da ste u džakuziju. Brčkanje u najvećem bazenu u akva-parku, nepravilnog oblika, opremljenom masažerima i vodenim pečurakma, san je svakoga ko voli opuštanje i uživanje u čarima vodenog raja.

Ovaj bazen sadrži i plići deo koji je namenjen za decu ili one koji bi samo da leškare u plićaku dok im mlazevi vode iz prskalica u obliku delfina masiraju telo.

Glavni bazen ima površinu 820 m² i dubinu do 120 cm, dok je dečiji površine od 100 m² i dubine do 70 cm.

Foto Dragiša Petrović

U akva-parku „Podina” postoji i deo namenjen onima čiji odmor i uživanje su povezani sa adrenalinskim izazovima. Navala adrenalina za njih je jedini pravi užitak. Istovremeno, to je i najposećeniji i najatraktivniji deo kompleksa. Zato su u akva-parku spremili bazen sa toboganima - oktopod tobogan, kobra tobogan, vodeni toranj, delfini, žirafa, masažeri… ali i atrakcije u dečjem bazenu.

Površina bazena je 200 m², a dubina od 120 cm pruža sigurnost za sve.

Centralni deo akva-parka je raskrsnica svih puteva i omiljeno mesto posetilaca jer se tu nalazi letnji šank sa pićem. Bazeni su okruženi ležaljkama i suncobranima i zelenim površinama sa cvetnim lejama, tako da i kada upekne zvezda, sam prostor odiše svežinom. „Strateški” su raspoređeni frižideri sa sladoledom.

Foto Andreja Radivojević

Prateći i nužni sadržaji (svlačionice, tuševi, toaleti) koji garantuju čistoću se nalaze u okviru upravne zgrade.

Da bi odmor i relaksacija kraj bazena prošla mirno i bezbedno, brine profesionalna spasilačka služba, a kvalitet vode u bazenima se redovno kontroliše i održava 24 časa. Temperatura vode se kreće između 24 i 26 stepeni Celzijusa, što garantuje uživanje i provod kakav ste zamislili.

Foto Oksana Skendžić

Pružajući mnošto aktivnosti i sadržaja, dnevnih ili noćnih, posetiocima, akva-park „Podina” je idealno mesto za bekstvo iz gradske vreve i vaš letnji odmor i opuštanje.

Foto Bojana Marković

VAZDUŠNA BANjA

Boravak u Sokobanji, osim uživanja u letnjim i vodenim čarolijama akva-parka „Podina”, deluje blagotvorno na organizam i preporučuje se astmatičarima i svima koji žele da pročiste svoj organizam.

Foto Dragan Bosnić

Vazduh je zasićen kiseonikom, ozonom i negativnim jonima, što blagotvorno deluje na pluća.

Jedan od bisera Sokobanje je i tursko kupatilo - hamam, izgrađeno u 15. veku. Ovo parno kupatilo i danas nudi autentičan ugođaj posetiocima - u muškom i ženskom delu.

Foto Dragiša Petrović

Osim tradicionalnih banjskih sadržaja, u Sokobanji možete lako pronaći i moderne načine za opuštanje i uživanje. Tu su velnes, spa tretmani (sauna, džakuzi, kozmetički tretmani, masaže...). Čak i oni zahtevniji posetioci imaće garantovano savršen odmor.

Foto Andreja Radivojević

Leti osim u akva-parku možete se kupati i u bistroj reci Moravici ili na Bovanskom jezeru. Oni kojima nije do kupanja ili traže malo aktivniji odmor mogu na izlete do obližnjih planina Ozren, Devica, Rtanj i Bukovik.

Za one koji su željni adrenalina tu su i uzletišta za paraglajdere na Ozrenu i Rtnju.

Pogledajte više