NURDOR BAZAR SOLIDARNOSTI: Za projekat Roditeljska kuća, u Petrovaradinu 1. i 2. juna

Lj.P.

28. 05. 2024. u 13:52

NACIONALNO udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, organizuje Bazar solidarnosti, a sredstva su namenjena projektu Roditeljska kuća za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama.

FOTO: NURDOR

Bazar solidarnosti biće organizovan u Preradovićevoj 138 u Petrovaradinu, u dvorištu NURDOR Roditeljske kuće, 1. i 2. juna od 12 do 18 časova, a biće priređen i bogat zabavni program.

NURDOR  Roditeljska kuća u Novom Sadu prvi je objekat ovakve namene u Vojvodini, a nastao je kao plod saradnje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, Zadužbine porodice Kostić i NURDOR-a. Kroz međusobno partnerstvo i zajednički cilj da sva deca obolela od malignih bolesti u Srbiji imaju pravo na najbolje moguće uslove života i lečenja, punih 11 godina Roditeljska kuća ispunjava svoju misiju.

Bazar solidarnosti je namenjen svima, od njamlađih do najstarijih Novosađana i gostiju. Zamišljen je kao istzinski poziv na solidarnost celom društvu, a svi koji budu došli, osim što će uživati i biti ponosni na sebe, rej rade nešto dobro, moći će svojim donacijama i odabirom predmeta koji će biti izloženi na Bazaru da podrže rad NURDOR-a.

Sva sredstva koja budu prikupljena na Bazaru solidarnosti biće namenjena projektu Roditeljska kuća. NURDOR je otvorio pet roditeljskih kuća, tri u Beogradu, i po jednu u Nišu i Novom Sadu. U toku je projekat rekonstrukcije nove, šeste Roditeljske kuće u Beogradu, čime će se trajno obezbediti potreba za smeštaj dece na lečenju van mesta prebivališta. Pored besplatnog smeštaja, za porodice smeštene u Roditeljskim kućama NURDOR obezbeđuje sveobuhvatnu psiho-socijalnu i logističku podršku.

Pogledajte više