OVO JE ZADATAK INTERPOLA KOJI MOŽE DA REŠI MISTERIJU NESTANKA DANKE Forenzičar o snimku iz Beča: Sumnjam da je u pitanju otmica deteta

Milica Škorić 01. 04. 2024. u 11:18

ČASLAV Ristić, forenzičar, kaže da je u ovom trenutku zadatak Interpola i policije u Austriji da identifikuju i obave razgovor sa ženama iz Rumunije koje se vide na snimku iz Beča kako stoje sa devojčicom, za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2).

Foto: Društvene mreže

Ivana Ilić, majka nestale devojčice, policiju je pozvala 26. marta ove godine i rekla da je dete nestalo u 13.45 sati u Banjskom polju.

Sa njom je nekoliko puta do sada obavljen informativni razgovor, a nije poligrafski testirana jer je trudna. Ona je izjavila da je devojčicu sa starijim sinom dovela u Banjsko polje na imanje kako bi se deca igrala i da je devojčica nestala samo dok je "otišla sinu da da vode".

- Iz svega ovoga što nam je do sada poznato, sumnjam da je u pitanju otmica deteta. To se moglo zaključiti već nakon što je policija nakon 24 sata kasnije usmerila istragu u drugom smeru, posle češljanja 10 kilometara terena oko mesta nestanka - kaže forenzičar Ristić.

Prema njegovim rečima, policija je uključila stručnjake koji veštače da li je na snimku koji je objavljen iz Beča mala Danka.

- Na Interpolu i policiji u Austriji je da utvrdi ko su žene koje su bile sa devojčicom, a govorile rumunskim jezikom. Čovek koji je napravio snimak je odličnu stvar uradio i tako dao do znanja da svako ko ima bilo kakvu informaciju da javi policiji. Time se i u ovom trenucima vidi sloga ljudi u potrazi za devojčicom - kaže Ristić.

Policija u ovom trenutku "češlja" deponiju u Banjskom polju.

Ipak, ovo je samo jedan deo intenzivne pretrage. Policija danonoćno vodi istragu u svim pravcima i kontinuirano pregleda oblast u kojoj je mala Danka nestala, pa tako i deponiju.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

(Telegraf)

Pogledajte više