ZAVRŠENA OBDUKCIJA BEBE PREMINULE U PORODILIŠTU U NIŠU: Uzrok smrti devojčice zasad nije poznat roditeljima

J. Ć. 06. 02. 2024. u 00:20

Obdukcija tela bebe stare pet dana, koja je 24. januara preminula na Ginekološko-akušerskoj klinci u Nišu, završena je, a u toku je izrada obdukcionog nalaza, koji bi trebalo uskoro da bude poslat na Dečju kliniku na kojoj je dete lečeno.

Foto Tanjug

Obdukcija je rađena na Klinici za patologiju UKC Niš, a šta su pokazali rezultati, i šta je uzrok smrti devojčice, zasad nije poznato. Ni roditelji nisu dobili nalaz, već su, kako kažu, iz medija saznali da je obdukcija završena.

- Niko nas još nije obavestio da je završena obdukcija. Očekujemo da će to uraditi u najkraćem mogućem roku, kako bismo i mi shvatili šta se to desilo sa našom bebom, koja je na svet došla potpuno zdrava, ja sam je hranila, čuvala, bila je dobro sve dok nije dobila žuticu i dok se tamo, tokom dohrane, nije zagrcnula i pomodrela - priča za "Novosti" majka Marija P.

Ona kaže da su je lekari uveravali da je sve u redu sa bebom, da se samo malo zagrcnula, ali je beba uveče dobila temperaturu, pa je poslata na Dečju kliniku, gde je kasnije i preminula od jake infekcije pluća.

- Osam godina smo čekali bebu i borili se za nju svakog dana. Ko je odgovoran za bebinu smrt? Tek nešto više od 30 sati bila je uz mene. Za to vreme videla bih da nešto nije u redu, ali ne, sve je bilo u savršenom redu, kako je onda moguće da je izgubimo - pita se neutešna majka, čija beba je na rođenju dobila ocenu 9, a pet dana kasnije preminula. Sumnja se da je tokom dohrane mleko dospelo u bebina pluća, pa je došlo do vrlo teške infekcije koja je uzrokovala smrt novorođenčeta.

Pogledajte više