PILETINA U PARADAJZ SOSU: Najlakše i najukusnije jelo od pilećih bataka (RECEPT)
Novosti online
23. 12. 2022. u 17:40
Veče pre nego što ćete spremiti jelo, batake očistite od kostiju, posolite i premažite maslinovim uljem, pa ih stavite u frižider.
Za početak pripreme jela, očistite povrće, luk isecite na četvrtine, praziluk i šargarepu na veće komade, a papriku na trakice. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, oko dve kašike i puter, pa na tome pržite batake dok ne porumene - najpre stranu sa kožicom. Isprženim batacima dodajte sve povrće sem praziluka, i rasporedite ga između mesa da se i ono prži. U međuvremenu kratko obarite praziluk i procedite ga pod mlazom hladne vode, pa ga dodajte u šerpu sa mesom, naspite sok od paradajza, posolite, stavite malo bibera i biljnog začina, poklopite i kuvajte dok praziluk ne omekša. Pred kraj kuvanja dodajte pirinač, dokuvajte dok ne bude gotov, ali ostavite tečnosti da jelo bude sočno.
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 3 praziluka ( oko 500 g)
- 3 šargarepe
- glavica crvenog luka
- 50 g putera
- crvena paprika
- šoljica za kafu pirinča
- 1/2 l soka od paradajza
- voda
- so
- biber
- biljni začin
- maslinovo ulje
Pogledajte više