VELIKI GEST ITALIJANSKOG UMETNIKA: Siniša predstavljen u liku anđela - "Poštovanje i ljubav za ovog čoveka"

Milica Ostojić

17. 12. 2022. u 23:15

SINIŠA Mihajlović stigao je u rekordnom vremenu u liku Anđela u srce Napulja u ulici San Gregorio Armeno gde se svake godine izlažu od početka novembra do katoličkog Božića prava remek dela napuljskih zanatlija izrađena rukom: Hristovo rođenje, poznato kao „Prezepe“.

Foto: Tviter printskrin/ Gazzetta di Napoli

Lik našeg velikana sporta predstavlja Anđela sa krilima i ešarpom Bolonje, a izradio ga je nadaleko čuveni majstor-umetnik Marko Ferinjo, u rekordnom vremenu na vest o smrti i stavio fotografiju svoga dela na društvene mreže, a objavio je dnevni list La Republika u on line izdanju. 

Hristovo rođenje ili popularno poznat kao Božićne jaslice,  „Prezepe“, po tradiciji kolevka mu je u Napulju,  a maestro je uz svoje delo kratko objasnio: „Poštovanje i ljubav za ovog čoveka sporta je transferzalna, Sinišu je veoma voleo napolitanski narod“ i  postavio fotografiju svoje poslednje kreacije – Siniša Mihajlović „Anđeo“.

Napulj je poznat po ovoj umetnosti, radionica Marka Ferinja postoji od  1836 godine, prenosi se porodična tradicija u ovoj umetnosti, to su „mala sela“ sastavljena od predmeta, statueta, uz to se dodaje igra svetla, specijalni efekti. A majstor koji je ovekovečio našeg Sinišu slovi kao najveći umetnik u izradi „božijih pastira“ i to radi u stilu iz 1700- ih godina. 

Pogledajte više