KROV DOBILO 438 BEZBEDNJAKA: Pripadnicima službi bezbednosti u Novom Sadu uručeni ključevi novih stanova

Lj. P.

01. 06. 2022. u 21:59

NOVOSADSKO Jugovićevo od srede je bogatije novim stanarima, jer su pripadnicima službi bezbednosti uručeni ključevi 438 stanova u ovom naselju. Njima su ključeve uručili ministri Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Maja Popović, Darija Kisić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Foto N. Karlić

Čestitajući svim pripadnicima službi bezbednosti na ovom, za njih važnom trenutku u životu, Momirović je istakao da je u Novom Sadu do sada završeno 1.970 stanova, a na teritoriji Srbije - 5.000.

- U narednoj fazi ćemo u Novom Sadu graditi još 1.500, u Beogradu još 3.000 stanova, i još više hiljada širom naše države - najavio je Momirović. - Ovo je jedno celo naselje, zidano po najvišim svetskim standardima energetske efikasnosti. Ovo je ambiciozan projekat, koji je pokrenuo predsednik republike, da rešimo stambeno pitanje svih pripadnika oružanih snaga, policije, sudske straže, BIA, ono što je u prošlosti bio osnovni problem za sve ljude koji se opredele da svojim životima brane državu.

Prema rečima gradonačelnik Novog Sada, nastavljen je niz zajedničkih uspešnih investicija Republike Srbije i Grada Novog Sada.

- Ovaj lokalitet opremljen je po najmodernijim standardima kako bismo obezbedili dobre uslove za život ljudima koji se staraju o sigurnosti našeg grada i naše države - kazao je Vučević. - Grad je samostalno investirao 1,6 milijardi i obezbedili smo još jednu lokaciju za ovu namenu, na Bulevaru Evrope.

USELjENjE ZA DESET DANA

BRANISLAV Tripić, pripadnik novosadske policije, nije mogao da sakrije radost zbog ključeva od stana u koji će se useliti za desetak dana:

- Za mene i moju porodicu ovo je, zaista, veliki dan, jer smo dobili ključeve svog stana. Kada je krenuo projekat i prve prijave, niko nije verovao da će doći do dodele ključeva. Kada je počela prva faza, tada smo počeli da verujemo da je reč o ozbiljnom projektu. Sada imamo primere, u Novom Sadu i Beogradu, da se misli o pripadnicima snaga bezbednosti.

Pogledajte više