DOZIĐUJU DOM ZA KARIMANOVIĆE: Grad Niš ispunjava važno obećanje, da Monika ima svoj mir

D. MILjKOVIĆ

29. 03. 2022. u 12:35

PORODICI devojčice koju je pre dve godine oteo Ninoslav Jovanović, poznat kao "malčanski berberin" za dva meseca biće proširena kuća za 40 kvadrata.

Foto D. Miljković

Tako će se, zahvaljujući Gradu Nišu, devojčici koja sa roditeljima, babom i dedom živi u neuslovnoj kući u naselju Suvi Do, ispuniti san da ima svoju sobu i mir koji joj je i te kako potreban.

Zbog trauma koje je doživela tokom deset dana otmice, devojčica se sada najsigurnije oseća sa svojim bližnjima. Zato su njeni roditelji Aleksandra i Robert prihvatili ponudu Grada da se podigne sprat na kući u kojoj trenutno žive.

- Prezadovoljni smo jer smo dobili sve što smo se 2. februara dogovorili sa gradonačelnicom. Jedva čekamo da počnu radovi - kaže otac Robert.

Dogovor da ostanu u Suvom Dolu, Foto D. Miljković

Da bi Grad Niš mogao da se angažuje oko dogradnje, postojeći objekat je legalizovan i dobijena je građevinska dozvola. Nadležni su se potrudili da taj posao što pre obave pa je gradonačelnica Dragana Sotirovski juče posetila Karimanoviće da bi se dogovorili o nastavku akcije.

- Ispoštavali smo njihovu želju da ostanu tu gde su, pa smo odustali od ideje da im se dodeli gradski stan. Nestrpljivo svi očekujemo početak radova - kazala je gradonačelnica.

STRUJOMER

GRAD Niš će pomoći Karimanovićima da dobiju i priključak za struju jer trenutno imaju zajednički strujomer sa rođacima. Dobiće i zaseban vodomer tako da će kompletno biti svoji na svome.

Pogledajte više