STANOVI ZA 152 BEZBEDNJAKA: Premijerka u Nišu uručila ključeve pripadnicima Ministarstva odbrane i VS

J. ĆOSIN

21. 03. 2022. u 22:22

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar odbrane Nebojša Stefanović svečano su, u Nišu, dodelili ključeve stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Novi krov nad glavom dobili su aktivni i penzionisani pripadnici, a dodeljena su ukupno 152 stana na Bubnju u Nišu. Prema najavama premijerke, do juna će biti dodeljeno još 190 stanova za bezbednjake.

Foto Tanjug

Potpukovnik u penziji Stevan Vrcilj jedan je od budućih stanare zgrade na Bubnju. On kaže da mu se napokon ostvario san da dobije mogućnost da kupi stan koji će zadovoljiti sve potrebe njegove porodice.

- Sada su osećanja zaista pomešana, sve u pozitivnom smislu. Imam 59 godina, čekao sam, prošao sam mnogo garnizona i konačno sam se ovde skrasio sa porodicom, sa suprugom i dva sina. Normalno, velika je stvar što se sada dobila mogućnost da se uđe u zakup stana po ovim povoljnijim uslovima, manja je vrednost kvadrata koju mi otplaćujemo. Mnogo znači i to što nam je ponuđena mogućnost da se potpišu ugovori i do 40 godina i da svako proceni za koliko godina može da otplati stan u skladu sa primanjima - kaže Vrcilj.

Ministar Stefanović je istakao da sa ponosom može da kaže da je vojska bolje opremljena, da ima bolji standard i plate, ali da će nastaviti da se trude da ti standardi rastu.

- Put izgradnje jake vojske nije nimalo lak, ali mi je drago da građani Srbije u vama vide sve ono što i mi vidimo, a to je najčvršći temelj naše zemlje, ali i da pripadnici Vojske i Ministarstva odbrane vide sebe potpuno na jedan drugačiji, dostojanstven način - rekao je Stefanović i dodao da je od gradonačelnice Niša čuo da će u blizini biti izgrađen i vrtić, kao i urbano naselje.

Pogledajte više