OTAC NESTALOG SPLIĆANINA: Ne znam kako je Mateja došao u stanje da bude izvan sebe, teško mi je da govorim

Novosti online 04. 01. 2022. u 16:41

ISKRENO da vam kažem, ne znam više. Moj sin je povučen, sportista... Ne znam kako je došlo do onoga da je izvan sebe što se vidi na nadzornim kamerama - izjavio je danas Nenad Periš, otac nestalog Mateje, mladića iz Splita.

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic/MUP Hrvatske/Jutjub/RTL

On je pokušao da objasni i ponašanje svog sina koje je uočeno na kamerama, pre svega činjenicu da nije delovalo da je u potpuno prisebnom stanju.

- Gledajte, vidi se da je pokušao da komunicira, da je zaustavio tog taksistu i s njim kratko razgovarao. Šta mu je bilo u tom trenutku i kuda je krenuo, ne znam. Verujte mi, uopšte mi je teško o tome da govorim -  rekao je on za hrvatski portal Index.

Nenad Periš je ranije danas prokomentarisao i predmete koje je policija pronašla na mestu gde je snimljen nestali mladić.

Podsetimo, na Sava promenadi navodno je pronađena patika koja je pripadala nestalom Splićaninu Mateju Perišu, kao i predmet u saksiji za cveće, za koji se kasnije ispostavilo da je pikavac, koji je potom predat na DNK analizu.

Ovim povodom oglasio se i Matejev otac, Nenad Periš:

- Nemam nikakvih informacija o tome. Kontaktirao sam policiju, ali nemam nikakve informacije o tome tako da ne mogu ništa da vam kažem. Oni su mi potvrdili da intenzivno tragaju i da se istraga nastavlja. Nadamo se da će se uskoro nešto saznati. I ja čekam - rekao je otac. Na pitanje da li ima nekih informacija od drugih ljudi, Periš je odgovorio da nema, te da mu niko ništa nije javio.

Pogledajte više