JEDITE "NA KAŠIKU": Dijeta sa kuvanom hranom - Supa i čorba siguran put do vitke linije (JELOVNIK)
ZA SVE koji su ljubitelji jela "na kašiku" ovaj način pripremanja obroka može u velikoj meri da doprinese gubitku viška kilograma. Pogotovo ako vam se u tanjiru za tri glavna obroka nađu supa ili čorba.
Iako na prvi pogled može da zvuči jednolično, činjenica je da u pripremi supa, a pogotovo čorbi nema granica. Možete da kombinujete meso, povrće, pa čak i kosti, kao i brojne začine bez granica, prlagođavajući ih svojim ukusima i potrebama.
Uz raznovrsnost koje nudi ovaj režim dijetalne ishrane veoma bitna je i činjenica da su ovi obroci hranljivi jer sadrže sve nutritivne materije - proteine, vitamine, minerale, masnoće...
Prednost ishrane koja obiluje supama i čorbama je i činjenica da su ovi obroci lagani, ne opterećuju sistem za varenje i odgovaraju visokim letnjim tempraturama.
Evo kako bi mogli uz supu i čorbu do vitke linije:
Ponedeljak
doručak: krompir čorba, kriška hleba i čaša kiselog mleka
užina: lubenica
ručak: čorba od brokolija, kriška hleba, parče mladog sira
užina: desetak badema
večera: krompir čorba
Utorak
doručak: čorba od brokolija, kriška hleba
užina: dinja
ručak: pileća supa, kriška hleba i šopska salata
užina: desetak oraha
večera: čorba od brokolija
Sreda
doručak: juneća supa od kostiju sa povrćem, kriška hleba, sezonska salata
užina: breskva
ručak: čorba od karfiola i pilećeg mesa
užina: indijski orah
večera: juneća supa od kostiju
Četvrtak
doručak: paradajz čorba sa mesom po želji, dve kašike pavlake
užina: tri šljive
ručak: kupus čorba sa svinjskim mesom
užina: šaka kikirikija
večera: paradjz čorba sa mesom po želji, kriška hleba
Petak
doručak: supa sa knedlama, salata po izboru
užina: grožđe
ručak: čorba sa crnim lukom, kriška hleba, kriška sira
užina: pistaći
večera: supa sa knedlama, salata po izboru