JAGODE UZ SVAKI OBROK: Slatke, sočne i zdrave - snizite pritisak, smršajte i uživajte u njihovom ukusu
AKO su vam jagode omiljeno voće, iskoristite njihovu sezonu da smanjite telesnu težinu. Jer, osim što su ukusne one su i izuzetno hranljive, a niskokalorične. Bogate su vitaminima C, A, antioksidansima, gvožđem i folnom kiselinom.
Jagoda je snažan antiseptik i odlično je pomoćno sredstvo u nezi kože sklone upalama i iritaciji. Uz to, jagoda vrlo pozitivno deluje kod problema sa desnima, kao i respiratornim tegobama. Takođe, jagoda se pokazala i kao odličan "borac" protiv povišenog krvnog pritiska. Na psihološkom planu značajno smanjuje stres i poboljšava raspoloženje.
Ova dijeta može da vam pomogne da za četiri dana izgubite do dva kilograma.
PRVI DAN
Doručak: voćna salata od 250 g jagoda, polovine jabuke i pola banane uz dodatak jedne kašičice meda i 50 g nezaslađenog jogurta
Užina: 100 g jagoda i decilitar nemasnog mleka, 1/2 kašičice meda i 50 ml negazirane mineralne vode su sastojci od kojih napravite šejk
Ručak: salata od 100 gr ćurećih grudi, 100 g krastavca, 300 g špargle, 10 g peršuna, 20 g mlevenih oraha, kašika soka od limuna i kašičica maslinovog ulja
Užin: 100 g jagoda i decilitar malomasnog jogurta promiksajte sa kašičicom meda
Večera: pomešajte veći kuvani krompir, glavicu sitno iseckanog crnog luka, mali kuvani celer, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i lišće peršuna, začinite po želji.
DRUGI DAN
Doručak: dve kriške integralnog hleba sa nemasnim sirom
Užina: pire od 200 g jagoda, kašičice maslaca i kašičice meda
Ručak: sitno iseckajte 100 g jagoda, 1/2 zelene salate, paradajz, papriku, 50 g nemasnog sira, i dodajte dva decilitra jogurta, sok od limuna, soli po ukusu, integralni tost na kockice
Užina: mešavina od decilitar jagoda i decilitar nemasnog jogurta
Večera: palačinke sa jagodama, mladim sirom i kašičicom meda
TREĆI DAN
Doručak: ovsena kaša sa 1/2 dl soka od jabuke, pola banane i 100 g jagoda
Užina: decilitar nemasnog jogurta, 100 g jagoda i kašičica meda, izmiksano u blenderu
Ručak: 200 g svežih jagoda, manja glavica barenog karfiola sa kašičicom putera, iseckati i dodati 30 g iseckane šunke
Užina: po decilitar soka od pomorandže i jagoda sa kašičicom meda
Večera: pire od barene šargarepe i krompira uz dodatak mleka i kašičicu maslaca. Na to dodajte kolutove paradajza i paprike, malo parmezana i zapecite u rerni 15 minuta. Uz obrok popijte sok od jednog paradajza i 100 g jagoda
ČETVRTI DAN
Doručak: dve kriške integralnog hleba sa namasnim sirom i 50 g jagoda
Užina: izmiksajte po jednu pomorandžu i jabuku sa 100 g jagoda i kašičicom meda
Ručak: dinstana pastrmka sa 50 g jagoda i malo senfa, i zelena salata
Užina: šejk od 150 g jagoda, malo meda, sokom jednog limuna, i decilitar vode
Večera: pečeni krompir prelijte blendiranom mešavinom sveže šargarepe, paprike, celera i soka od limuna. Na to dodajte mešavinu jagoda, 50 g nemasnog sira i decilitar jogurta.
BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi