ČUVA SRCE, KOSTI I MIŠIĆE: Jedite zelje zbog imuniteta, a list stavite na opekotinu, kod svraba ili infekcije
24. 03. 2022. u 09:50
BITAN deo prolećne ishrane je i zelje. Dokazano je da ovaj zeleniš pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, čuva kosti i mišiće.
Ne tako davno zelje je uz koprivu tretirano kao "hrana za siromašne", ali to definitivno nije istina, jer ovo povrće obiluje hranljivim sastojcima. Zelje se posebno preporučuje dojiljama, ali i onima koji vole neku čašicu alkohola više.
Sveže listove zelja moguće je koristiti i u slučaju blagih opekotina, drugih upala i infekcija na koži, svraba i uboda insekata.
BONUS VIDEO - UKUSNI KAVIJAR: U svetu je jelo bogatih, a u Srbiji su ga nekada jeli masovno i zvali "riblji ajvar"
Pogledajte više