BILJNA HRANA ČUVA SRCE: Ovo je najbolji način da se izbegnu srčane bolesti
25. 10. 2021. u 15:15
NOVI izveštaj objavljen u časopisu Cardiovascular Research navodi da je najbolji način da se izbegnu srčane bolesti konzumiranje, hrane biljnog porekla.
Ovo je veoma važno, jer prema studiji iz 2017. godine, loš izbor hrane čini skoro 50 odsto svih smrtnih slučajeva od kardiovaskularnih bolesti, piše Washington Post.
Istraživači sa Univerziteta u Napulju pregledali su blizu 100 studija o povezanosti rizika od srčanih oboljenja i prehrambenih navika.
Oni su se fokusirali na određene kategorije hrane, kao što su crveno meso, živinsko meso, jaja, mlečni proizvodi, orašasti plodovi i žitarice.
Otkrili su da je konzumiranje hrane biljnog porekla, bogato povrćem i sa manjom količinom mesa, povezano sa boljim zdravljem srca i manjim rizikom od smrti od srčanih bolesti.
Pogledajte više