HLADNOKRVNO IH JE UBIO POSLE RUČKA: Ovo su brat i sestra kojima je presudio Bjelopoljac (FOTO)

M. SEKULOVIĆ 26. 10. 2024. u 19:45

NEKOLIKO sati pre nego što će, kako se sumnja, hladnokrvno da ih ubije, Alija Balijagić boravio je u domaćinstvu stradalih Milenke i Jovana Madžgalja.

Foto: MUP/Privatna arhiva

Ne sluteći da u dom primaju svog krvnika i dželata, i verovatno se predstavljajući lažno, brat i sestra iz zaseoka Sokolac kod Tomaševa, područja na teritoriji opštine Bijelo Polje, primili su ga kao da im je rod rođeni. Nezvanično, on je u petak ručao u kući u kojoj je nekoliko sati kasnije iz vatrenog oružja ubio domaćine.

U petak oko 21.10 sati policiji u Bijelom Polju prijavljeno je da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa života lišene dve osobe starije životne dobi. Njihova tela su pronađena u kući, a naoružani izvršilac je pobegao.

Policija je u ubrzo identifikovala osobu za koji se sumnja da bi mogao biti ubica. Osumnjičen je Bjelopoljcu Aliji Balijagiću, višestrukom povratniku, za kojim policija traga 15 dana zbog krađe puške.

Uznemirenim građanima Bijelog Polja, a naročito meštanima pomenutog sela, je poručeno da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatima, dok policija preduzima sve aktivnosti - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Privatna arhiva

U potragu za izvršiocem krivičnog dela i pretragu terena stavljeni na raspolaganje svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije – službenici RC bezbednosti "Sever", Protivteroristička jedinica, Posebne jedinice policije, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije, Sektora policije opšte nadležnosti, Odeljenja bezbednosti Pljevlja, službeni psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore, dronovi i uređaji za osmatranje i izviđanje.

U najkraćem roku očekuje se i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore.

Pogledajte više