POLICIJSKI PRETRESI U CRNOJ GORI: Zaplenjeno oružje, eksploziv, droga, procesuirano sedam osoba (FOTO)

M. SEKULOVIĆ 25. 10. 2024. u 17:55

U CILjU otkrivanja i sprečavanja izvršenja krivičnih dela policija je preduzela proaktivne aktivnosti i izvršila pretrese na više lokacija na teritoriji Crne Gore, pronašla i oduzela oko dva kilograma marihuane, četiri pištolja, sedam pušaka, revolver, startni pištolj, devet kilograma eksploziva , municiju i četiri vozila.

Uprava policije CG

Policijski službenici su procesuirali sedam osoba od kojih je pet lišeno slobode. Podneto je sedam krivičnih prijava dok će se u dva slučaja tužilaštvo naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog dela, saopštila je Uprava policije, čiji su pripadnici u Podgorici izvršili pretrese na šest lokacija.

- Kod S.R. (54) pronađeni su pištolj "CZ" i revolver "Smith & Wesson", kao i 111 komada municije. Oduzet mu je i startni pištolj sa 31 komadom municije. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.B. (39) pronađena su dva veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je marihuana ukupne težine oko dva kilograma. Nadalje, pretresom prostorija na dve lokacije koje koristi policijski službenik P.M. (45) pronađena su 32 komada municije kao i puška M48 – karabin.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi N.B. (40) pronađena je municija, kažu iz policije i naglašavaju da su policijski službenici ovom prilikom oduzeli i četiri putnička motorna vozila, mobilne telefone, lap topove i veću količinu novca.

- S.R., P.M. i N.B. lišeni su slobode zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, dok je M.B. slobode lišen zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - kažu iz policije koja je u Danilovgradu, na privatnom imanju, u jednom kontejneru koje koristi K.K. iz Podgorice pronašla i oduzeli praškastu materiju za koju se sumnja da je eksploziv, ukupne mase oko devet kilograma, te je po nalogu tužioca K.K. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Uprava policije CG

U Pljevljima je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.L.(54). Kod njega su pronađene i oduzete dve puške M48, od kojih jedna bez fabričkog broja, lovačka puška kalibra 16mm, pištolj marke TT kalibra 7,62 mm, kao i 30 komada municije različite vrste i kalibra.

Protiv R.L. će, po nalogu postupajućeg tužioca, biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

U Baru je policija pretresom kuće i pomoćnih objekata, koje u mestu Ostros koristi S.D.(37) iz Podgorice, pronašla dve lovačke puške, pištolj i 41 komad municije različite vrste i kalibra.

-Sa događajem je upoznat tužilac koji će se nakon izvršenih veštačenja izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog dela, saopštila je policija, čiji su pripadnici u Kolašinu pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi B.Ž (46) pronašli puška marke Breda i 23 komada municije a protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U Rožajama je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi E.D. pronađen pištolj marke Zastava M57 za koji će se naknadnim veštačenjem utvrditi da li potiče iz krivičnog dela, a u odnosu na ovaj događaj postupajući tužilac će se naknadno izjasniti.


 

Pogledajte više