IDE LI VEKTRA BOKA U STEČAJ? Odluka naredne sedmice

V.V.

25. 10. 2024. u 15:29

POSLE tri i po godine zaključena je rasprava u Privrednom sudu u Podgorici, pa će naredne sedmice biti doneta odluka o uvođenju stečaja u Vektra Boku.

FOTO: V.V.

To je potvrdio Danilo Matijašević, vlasnik hercegnovske "Elena grupe" koja je početkom godine kupila 33 odsto akcija ove hotelske kompanije.

Podsećamo, zahtev za uvođenje stečaja podnet je iz Poreske uprave još aprila 2021. godine, zbog duga ove kompanije od 1,1 milion evra. Postupak su potom obeležila brojna odlaganja, najčešće zbog zahteva iz kompanije Vektra Boka za izuzeće sudija.

Nedavno je promenjen i privremeni stečajni upravnik, a umesto Jovana Lopušine koji je razrešenje tražio iz ličnih razloga, na tu dužnost je imenovana Svetlana Vukašinović. U junu ove godine, na trećoj vanrednoj sednici Skupštine akcionara Vektra Boke, a zbog promene vlasničke strukture, razrešen je i dotadašnji Odbor direktora.

Umesto Dragana Brkovića, njegovog sina Bojana i Milića Popovića imenovani su Radovan Samardžić, Vladimir Čović i Danilo Matijašević. Novi odbor direktora je za v.d. izvršnog direktora imenovao Slobodana Đokića.

Matijašević je 33 odsto akcija Vektra Boke kupio na berzi za 350 hiljada evra, dok  je ostatak ostao u vlasništvu druge Brkovićeve kompanije koja je u stečaju još od početka 2021. godine. Za Brkovića,  dvojicu njegovih sinova i Popovića, nedavno je Veće Višeg suda potvrdilo optužnicu za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Pogledajte više