CENTAR HERCEG NOVOG MENJA LIK: Počela rekonstrukcija NJegoševe ulice

V.V.

20. 10. 2024. u 16:45

CENTAR Herceg Novog će posle rekonstrukcije dela Njegoševe ulice, dobiti potpuno drugačiji izgled. Prepoznatljiva živa ograda iznad parka nekadašnjeg hotela Boka već je uklonjena, posečene su divlje pomorandže, a samonikle palme presađene su u park.

fOTO: V.V.

Projekat rekonstrukcije ovog dela Njegoševe ulice uradila je hercegnovska Agenzija za izgradnju i razvoj grada. Prvi korak je izgradnja potpornog zida iznad parka Boka što ne ometa ni saobraćaj niti pešake. Projektom je predviđeno da od zgrade Opštine do Gradske kafane bude uređena kompletna infrastruktura, kanalizaciona, atmosferska i vodovodna mreža, zatim sledi asfaltiranje kolskog dela i uređenje trotoara. On će biti poploćan kamenom. Biće obezbeđen i širi šetališni deo uz poslovne prostore i na delu ka parku Boka.

U nastavku radova koji će se odvijati u nekoliko faza  saobraćaj će u ovom delu ulice biti obustavljen. Da bi u tom periodu sve ipak funkcionisalo, da bi se izbegle gužve i nadoknadila parking mesta koja će tokom trajanja radova biti ukinuta, parkiranje Parking servis je zakupio deo parkinga od hotela San rizort na Toploj. Prema rečima direktora Agencije Aleksandra Kovačevića saobraćaj će tokom izvođenja radova biti dvosmeran od zgrade Opštine prema Toploj ali i iz pravca Savine do skretanja ka Škveru, a na dionici kod tvrđave Forte mare biće regulisan semaforima. Vrednost ovog zamašnog i značajnog posla procenjena je na 1,3 miliona evra.

Pogledajte više