KO JE DPS-u KRIV ZA LOŠE IZBORNE REZULTATE? Vučić, Parezanović ili mitropolit Joanikije...

Novosti online 03. 10. 2024. u 17:01

POJEDINI mediji pod uticajem Demokratske partije socijalista namerno stvaraju neprijateljstvo prema srpskoj zajednici u Crnoj Gori, upozorio je savetnik potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Marko Šćepanović.

Printskrin

- Postoje određene interesne grupe koje i dalje rade protiv Srba u Crnoj Gori i srpskog naroda uopšte - rekao je Šćepanović.

On je istakao da mu nije jasno zašto DPS slavi svoj rezultat, s obzirom na to da su izgubili deo podrške.

- Prošli put su imali rezultat od 36 odsto, sada imaju 29 odsto. Šta oni to slave - upitao je, dodajući da ova partija, umesto da se bavi sopstvenim neuspesima, koristi staru taktiku okrivljivanja Srbije.

Šćepanović je posebno naglasio da se svaki put kada DPS izgubi podršku u narodu, krivica prebacuje na Srbiju i njene institucije.

- Kad god izgube na izborima ili ostvare loš rezultat, uvek krive državu Srbiju - rekao je.

On je naglasio da su ovoga puta meta napada šef operative BIA Marko Parezanović, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ove ličnosti se u medijima koji podržavaju DPS stalno prikazuju kao faktori koji navodno ugrožavaju suverenitet Crne Gore.

- Krive šefa operative BIA, gospodina Marka Parezanovića, koji je postao poligon za njihovo separatističko iživljavanje - izjavio je Šćepanović.

Pored toga, on je ukazao na neprekidne napade na Srpsku pravoslavnu crkvu i njene predstavnike, poput mitropolita Joanikija, koji se optužuje za mešanje u politiku zbog njegovog stava uz srpski narod.

- Mitropolit Joanikije je prirodni deo SPC i uvek će se svrstati uz svoj narod - rekao je Šćepanović.

Šćepanović smatra da ova medijska kampanja ima za cilj destabilizaciju i u Crnoj Gori i u Srbiji.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: SKANDAL: Hrvat, zagovornik teze da su Srbi genocidni narod, preuzeo koordinaciju laznih ekologa

Pogledajte više