MARKU BI ZBOG REČI DA UKINU IMUNITET? Opet hajka na predsednika Nikšića, ovoga puta našao se na meti Tužilaštva

V.K. 28. 09. 2024. u 06:49

VIŠE državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je od Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da ukine imunitet poslaniku Nove srpske demokratije Marku Kovačeviću, predsedniku Opštine Nikšić.

V.K.

 Protiv njega je formiran predmet povodom govora koji je održao prilikom obeležavanja 166 godina od slavne bitke na Grahovcu, dok je slao poruke bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima, a prema navodima pojedinih medija kazao je da "sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupaćemo kao prema Turcima".

Kovačević u reagovanju žali što se u celu medijsku priču pokušala uvući čak i današnja Turska i turski narod, sa kojim, kako kaže, Crna Gora, Skupština Crne Gore i opština Nikšić imaju odlične odnose. On dodaje da bi bilo dobro kad bi na unutrašnjem planu strukture koje su se ovako uvezle protiv njih pokazale dobru volju da imamo dobre odnose makar i u meri u kojoj ih imamo sa današnjom Turskom i Turcima.

- Nadam se da ćemo stvari popraviti da ako već ne možemo da budemo braća onda imamo na unutrašnjem planu normalnu sardnju i komunikaciju kakvu imamo sa zvaničnom Turskom. To bi bio veliki napredak. Zanimljivo je kako tužilaštvo nije ažurno na svakodnevni, konstantni i direktni govor mržnje prema srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi koji dolazi u javni sektor sa raznih strana i bez ikakvog pardona, a kako se meni olako učitavaju svakojake namere u ono što govorim upravo pod medijskim pritiskom onih koji svakoga dana izazivaju nacionalnu mržnju. Kao da je postalo normalno da se prema Srbima i pravoslavnim hrišćanima bez posledica iznose najgrublje kvalifikacije i uvrede, a Srbima i njihovim predstavnicima se pretpostavljaju skrivene namere i krivica u svemu što urade ili kažu - kazao je za "Novosti" Kovačević.

Više puta hapšen

MARKO Kovačević je prvi Srbin na čelu Nikšića od kraja Drugog svetskog rata! Učesnik je litija u borbi za odbranu svetinja SPC u Crnoj Gori, hapšen više puta zbog trobojke i otpora prema bivšem režimu Mila Đukanovića. Žigosan je i zbog stava o Srebrenici, Crnoj Gori kao Srpskoj Sparti, i iskazivanju ljubavi prema Srbiji, Republici Srpskoj, Rusiji. Marko smeta i što je humanista, dobrovoljni davalac krvi i član najbrojnijeg kluba u Crnoj Gori "Sveti Sava", koji ima više članova nego mnoge fabrike radnika.

Haranga protiv predsednika Opštine Nikšić traje tokom celog njegovog mandata, pretnje i najprizemnije uvrede koje ostaci tzv. suverenista upućuju njemu i njegovoj porodici zbog nacionalne i verske pripadnosti.

- Rečnik koji se koristi, lične uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi, šifrovane poruke, pisanje mog prezimena u saopštenjim sa malim početnim slovom, koje šalju jedni drugima u javnost i druge njihove reakcije predstavljaju eksplicitan dokaz da oni zaista jesu inspiratori pretnji koje ugrožavaju bezbednost mene i moje porodice - upozoravao je Kovačević.

Predsednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić uvek je bio tu, uz Marka Kovačevića.

- On je veliki političar, kojim će se ponositi Crna Gora i njegov narod - poručuje Mandić.

Pogledajte više