BOŠNJACI NA DVE STOLICE: Nacionalna stranka u Bijelom Polju pred "teškom" odlukom

M. SEKULOVIĆ 12. 08. 2024. u 05:00

NAKON rekonstrukcije Vlade Crne Gore i ulaska Bošnjačke stranke (BS), zbog čije se aktivne uloge u višedecenijskoj vladavini Đukanovića sa tim ne miri dobar deo javnosti, ta nacionalna stranka mora da ispuni još jedan od uslova koji su pred nju postavljeni.

M. S.

Naime, BS mora da, raskine koaliciju sa DPS, sa kojom, kao i sa SDP i SD, drži vlast u ovoj opštini!

- Legitimno bi bilo da više ne budete predsednik Skupštine opštine. Nelogično je da na državnom nivou vršite vlast sa onima protiv kojih ste u lokalnom parlamentu. Nikoga ne ucenjujemo, samo tražimo da se aktuelna vlast proveri.

Ovako je odbornik PES Dražen Petrić "prozvao" BS i predsednika SO Eranada Suljevića, koji je na toj funkciji i dalje uprkos tome što je u rekonstruisanoj vladi ministar za saradnju sa nevladinim organizacijama.

- Ne treba uzimati BS u bilo kakve političke trgovine. Nismo ničiji satelit. Radili smo i do sada samostalno, tako ćemo i ubuduće. Ne pristajemo na bilo kakve ucene sa bilo čije strane. Hoćemo da sarađujemo sa svima u interesu građana. Zasad smo u koaliciji na opštinskom nivou sa DPS, SD i SDP i dok god budemo vršili vlast u interesu građana tako će i biti - istakao je Suljević, koji je par dana kasnije rekao: "Ako DPS traži raskid koalicije u Bijelom Polju, to ćemo ispoštovati!"

Koalicija

BACANjE loptice u dvorište DPS, ova partija je spremno dočekala izjavom predsednika Bijelog Polja Petra Smolovića (DPS), koji tvrdi da vlast u Bijelom Polju funkcioniše odlično!

- Ne očekujem da se bilo šta menja i čvrsta koalicija ostaje do lokalnih izbora - rekao je Smolović.

On je istakao da otkako je BS ušla u Vladu priče o uslovljenom raskidu koalicije u Bijelom Polju su u domenu medija i da takav uslov pred njih nije postavljan, zaboravljajući da su Demokrate i pre obnove Vlade bile vrlo jasne da koalicija BS-DPS u Bijelom Polju mora biti raskinuta ako ta stranka želi u Vladu.

Pogledajte više