SMETAJU IM UBIJENI SRBI U NDH: Novi skandal u režiji Milove DPS - Traže povlačenje Predloga rezolucije o Jasenovcu

I. D. S. 05. 06. 2024. u 18:49

POSLANIK Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević pozvao je parlamentarnu većinu da iz skupštinske procedure povuče Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Foto Tanjug

Kako je kazao,  to što rezolucija nije na današenjm dnevnom redu, a i dalje je u proceduri, nije zavaralo ni Hrvatsku, ni Evropsku uniju.

-Koristim priliku da pozovem da se povuče iz procedure sve što koči evropski put, inntegracija Crne Gore u EU ne završava IBAR-om, već nakon toga tek počinje završna faza, a Rezolucija o genocidu u Jasenovcu koju je deo parlamentarne večine predložio visi kao mač iznad evropske perspektive Crne Gore - ocenio je poslanik DPS-a.

Foto Arhiva

Sa istom porukom se oglasio i njegov partijski kolega, Mihailo Anđušić poručivši ta će tako "spasiti parlamentarnu većinu i Vladu“.

-Spasićete građane od vašeg politikanstva i evropski put Crne Gore koji je pre vas neko utabao. Ovde se radi o ozbiljnoj politici. Da mi je neko pričao da će nekadašnja opozicija, koja je tvrdila da je prolazila kroz razne progone, u pet minuta usvajati zakone o pravosuđu, ja mu ne bih verovao - kazao je Anđušić.

Pogledajte više