U ANDRIJEVICI NAKON IZBORA: Počeo ''rat'' između DPS i lokalnih funkcionera

M. SEKULOVIĆ 04. 06. 2024. u 14:14

"SKREĆEMO pažnju javnosti, a posebno nadležnim organima da se u Andrijevici dešava pokušaj krađe i prepravke izbornog materijala od strana predstavnika koalicije koju čine SNP i Demokratske Crne Gore."

M. SEKULOVIĆ

Ovo je saopšteno danas iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica, dva dana nakon lokalnih izbora kada je već izvesno da se ova partija ni u jednoj varijanti ne može dokopati vlasti.

- Noćas je Duška Stojanovića, sekretara sekretarijata u lokalnoj upravi i člana OIK sprečila policija da uđe u zgradu Opštine. I pored toga Stojanović se u toku noći, sve do četiri sata posle ponoći, šunjao oko zgrade Opštine, pokušavajući da uđe u prostorije gde se nalazio izborni materijal, uz izgovor da ''želi da upali svetlo u prostoriji''. Danas je na sednici Opštinske izborne komisije tražio od ostalih članova da demantuju ovaj incident i ucenjivao ih eventualnim uskraćivanjem kvoruma - kažu iz OO DPS Andrijevica.

Tvrde da se ne odustaje od prepravljanja izborne volje građana i pokušaja po svaku cenu da se zadrže u foteljama, uz poziv tužilaštvu da reaguje, što je izazvalo oštru reakciju Stojanovića, stalnog člana OIK-a Andrijevica.

- Istina je da se meni kao i menadžeru opštine i Milošu Čukić već duže vreme crta meta od strane DPS Andrijevica, od strane bezbednosno interesantnh osoba i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i da smo u ovom trenutku stigli do nivoa ozbiljnih pretnji koje primamo već duže od pola godine jer smo više puta ukazivali na kriminalne aktivnosti i pozivali nadležne organe da se pozabave tom družinom. Obavljajući poslove sekretara Sekretarijata za opštu upravu, društvene delatnosti, urbanizam, komunalnu delatnost i zaštite uživotne sredine podneo sam više krivičnih prijava protiv tih lica - rekao je Stojanović.

ŠTA BOLI DPS

- Obzirom na obim kriminala i štete koja su ta lica napravila Opštini Andrijevica, priznajem da sam posvetio adekvatno vreme u cilju otkrivanja tih lica i njihovih nezakonitosti. To je ono što je u ovom trenutku gospodu iz DPS najviše boli. Građani Andrijevice prepoznaju ko je spletkaroš, falsifikator, licemer, tajkun a ko mala šunjalica, a znaju i ko uvek stoji iza svakog svog postupka, kako rečju i delom tako i svojim potpisom - saopštio je Stojanović.

Dodao je da "najžešći napadi počinju od onog trenutka kada je počeo da otkriva i na kraju predao krivičnu prijavu SDT koja se odnosi na gradnju hidroelektrana suprotno planskoj dokumentaciji tj.suprotno Prostorno urbanističkom planu, jer je 2013.godine kada je na vlasti bio isti taj DPS došlo do falsifikovanja PUP-a.

Kako "Novosti" saznaju, policija nije imala nikakvu intervenciju niti je bilo potrebe da sprečava bilo koga da u ''gluvo doba noći'' uđe u prostorije OIK, gde je sve ''pod ključem''...
 

Pogledajte više