UHAPŠENE DVE OSOBE: Akcije policije na severu Crne Gore, proonađeni droga i oružje

M. SEKULOVIĆ 02. 06. 2024. u 18:09

POLICIJA je u dve odvojene aktivnosti zaplenila marihuanu i kokain koji su bile namenjeni uličnoj distribuciji na području Žabljaka i Bijelog Polja i uhapsila dve osobe.

Foto EPA

Kod jedne osobe pronađeno je 30 komada pištoljske municije kalibra 7,62 mm, a u dvorišnom delu kuće pronađen je i pištolj istog kalibra.

- Sumnja se da je N.A. (33) iz Pljevalja izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je kontrolom na Žabljaku pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, koju je nameravao da distribuira na teritoriji Žabljak - kažu iz policije.

Iz policije navode sa je prilikom kontrole N.A., kontrolisan i M.D. (40) protiv koga će biti podneta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

- Policija je na izlaznoj rampi auto – puta, u mestu Mateševo, kontrolisala vozilo u kojem su se nalazili V.Đ. (26) i V.Đ. (61), oba iz Berana. Nakon kontrole vozilo je sprovedeno na parking Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje gde je uz izvršen pretres. U prtljažniku vozila pronađeno je 30 komada municije, dok je pronađena i materija za koju se sumnja da je kokain, koju je lice odbacilo iz vozila. Ova droga je bila namenjena za uličnu distribuciju na teritoriji Bijelog Polja - kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Napominju da je pretresom kuće koju koristi V.Đ. (61) u Beranama u dvorišnom delu, pronađen i pištolj kalibra 7,62 mm, koji je član porodice pokušao da sakrije.

Iz policije su saopštili da su u skladu sa Zakonom o oružju i Krivičnom zakoniku Crne Gore, N.A. i V.Đ. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni će uz krivične prijave biti privedeni postupajućim tužiocima u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost.

Pogledajte više