HERCEG NOVI U RUKAMA DECE: Mališani iz Crne Gore i regiona na dečijem karnevalu

V.V.

30. 05. 2024. u 12:09

Međunarodni dečiji karneval biće održan ovog vikenda a okupiće više od 20 grupa mališana iz Crne Gore i regiona.

Foto: V.V.

Otvaranje 15. Međunarodnog karnevala planirano je sutra, u petak, 31.maja, velikim defileom kroz centar grada, iz Parka Boka do Sat kule. U defileu će nastupiti predškolci iz svih hercegnovskih vaspitnih jedinica kojih će biti preko 300, najavio je predsednik NVO Omladinski centar Milijan Mijović.Ova NVO je i organizator dečijeg karnevala.

-Nakon njihovog defilea premijerno će biti izvedena himna karnevala čiji je autor Novljanin Deni Deranja. Po tradiciji, gradonačelnik će ključeve grada predati malom kapu karnevala Nikoli Ogurliću i princezi Milici Pestorić. Uslediće podizanje zastave na Sat kuli i karneval će biti otvoren, objašnjava Mijović.

-Grad će biti u sigurnim rukama, poručio je Nikola Ogurlić, mali kapo Međunarodnog karnevala, radostan što će baš on podići karnevalsku zastavu i objaviti tako da grad pripada deci.

Princeza Milica Pestorić pozvala je sve sugrađane da im se pridruže, maskirani ili kao gosti i dodala da u organizaciji svi jedva čekaju da karneval počne.

Drugog karnevalskog dana, u subotu, 1. juna karnevalska povorka krenuće iz Starog grada, sa Belaviste, Njegoševom ulicom do Parka Boka.

- Tu će biti glavna scena, a nakon programa i predstavljanja karnevalskih grupa obezbeđene su poslastice za decu, dodao je Mijović.

Suorganizator dečijeg karnevala je Herceg fest, a generalni pokrovitelj Opština Herceg Novi.

Pogledajte više