ŠARIĆ TRAŽIO MILION OD LAZOVIĆA: Mafija pomagala izbore i referendum u Crnoj Gori

V.K. 31. 05. 2024. u 07:00

DUŠKO Šarić navodno je od Zorana Lazovića tražio pozajmicu od milion evra, što ovome nije bilo drago jer to čini „kada je gusto“, u predvečerje parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine.

Libertas portal

Devet dana pre tog glasanja, telefonskim porukama komuniciraju policajci Ljubo Milović i Ivan Batica Stamatović i pominju razgovore optuženog narko-bosa iz Pljevalja sa bivšim, sada uhapšenim, nekadašnjim bezbednjakom.

Nakon hapšenja Zorana Lazovića 14. aprila ove godine, Specijalno državno tužilaštvo u spisima protiv njega, između ostalog, navodi da je Šariću dao na zajam pola miliona evra „za izbore i za momke“, ali se u dokumentima u koje su podgoričke „Vijesti“ imale uvid, ne pominje ova duplo veća cifra.

„I htio da ti kažem, danas sjedimo, i on priča da je sinoć na vezi Mića vio sa Šar i da su šefa pitali da im pomogne finansijski da premoste nešto. Tražili mu 1 m (jedan milion). Al ti pišem posle. Ne mogu da kucam sada“, navodi u poruci Stamatović koju je poslao 21. avgusta 2020. godine, prenosi ovaj dnevnik.

U PLjEVLjA NA IZBORE

Na grupnom čatu sa policajcima i kavčanima Petar Lazović objašnjava da je sa ocem (Zoranom) i da im je sa mora došao Korona, jer ga je „poslao Liam“. Taj nadimak na Skaj aplikaciji koristio je Darko Šarić.

„Ja sam rekao Liamu da mu kaže dosta je sunčanja ove godine, nego da ide u PV oko izbora da pomogne“, piše Petar Lazović u grupi Miloviću i Zviceru 30. jula 2020. Posle Zvicerovog pitanja ko ima koronu, objašnjava da je to nadimak Duška Šarića.

Istog dana, nešto kasnije, on tadašnjem kolegi iz Uprave policije objašnjava da mu je to ispričao Petar Lazović koji na tada kriptovanoj Skaj aplikaciji koristi nadimak Junior. Petar je sin Zorana Lazovića, a uhapšen je takođe pod optužbom da je javnu službu stavio pod interese kavačkog klana na čelu sa Radojem Zvicerom.

„Šta radiš, batice. Danas bili pili piće, pa priča Junior da je šefu krivo malo bilo što sada traži Šar pomoć, a da se za izbore dalo više nego za referendum. Izgleda da je oko izbora malo gusto. Da koštaju masu više nego referendum.“

Milović mu se javlja kasnije, pojašnjavajući da je spavao: „Zaspah sinoć. Okle šefu mil da pozajmi“. Sagovornik mu prepričava da je dogovor da se novac traži od vlasnika kompanije „Bemaks“ Ranka Ubovića, ali ga i interesuje kako to da je Šarić u finansijskim problemima.

TIGAR PUCA MILIONE

U ranije objavljenim prepiskama Petra Lazovića i Radoja Zvicera, sada uhapšeni tajni agent objašnjava sagovorniku da biznismen Ranko Ubović samo za jedne izbore „pukne po par miliona“ na nagovor njegovog oca.

„Tigar po par miliona za izbore pukne jer mu Z kaže, a ovaj Z gleda kao brata, znaš ti sve ovo“, jedna je od brojnih poruka koju je šefovima kavačkog klana u leto 2020. godine poslao policajac Lazović.

„Tigar da pita. Hahahaha. Pa, hoće valjda da pomognu. Nego, jel moguće da je u finansi problem Šar“, odgovara Stamatović.

Nadimkom Tigar oni su na zaštićenom telefonskom programu oslovljavali Ubovića, što je ranije Petar Lazović objašnjavao Šariću, takoće na Skaju.

„A nije pita druga da mu pomogne ili mu je drug već pomagao“, interesuje Stamatovića.

„Ko zna koliko je on pomagao šefa i glavnog šefa prije. Red je da se malo iskupe“, odgovara Milović.

„Muka batice onda za njega. Mislim na Šar. Kako će završiti robiju, kada nije finjak“, pita Stamatović.

Sagovornik mu objašnjava da oni imaju puno nekretnina, ali da fali keša:

„Imaju oni u firme čuda, hotele, zgrade, nego fali keša. Sigurno za posao.“

„ Pretpostavio sam da hoće da ljuljnu sve u posao“, zaključuje Stamatović.

Pogledajte više