PRETUČENI VATERPOLISTI "BUDUĆNOSTI: Užas u Podgorici, mlade napali mačetama i bejzbolkama, ima i povređenih

V.K. 29. 05. 2024. u 17:22

POSLE završetka treninga mladih vaterpolista PVK Budućnost, u neposrednoj blizi bazena SC “Morača”, njih su juče mačetama i bejzbolkama napala nepoznate osobe, saopšteno je iz kluba.

Foto: PVK Budućnost

Kako dodaju, tom prilikom mladi sportista zadobio je povrede.

- U parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena 28 maja u 17.20 časova posle završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se kućama. Tada ih je napalo više nepoznatih osoba koja su na glavama imali fantomke, a u rukama su imali mačete i bejzbol palice - navodi se u saopštenju kluba.

Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je, kako dodaju, perspektivni mladi sportista tog kluba, vaterpolo reprezentativac mladih kategorija Crne Gore, nosilac srebrne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase on osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan dak.

- Mora se stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičog ili fizičkog. Treba da se izrade smernce i način podrške i obezbedi zaštita od nasilja. Da prestanemo da razmišljamo da li naša deca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava da ima nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu deca. Ceo slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu - navodi se u saopštenju PVK Budućnost.

Pogledajte više