U PREKIDU I SAOBRAĆAJ NA PRUZI BEOGRAD-BAR: Usled vremenskih nepogoda oštećena kontaktna mreža

B.D.

27. 02. 2023. u 09:13

Saobraćaj na pruzi Bar – Beograd je u prekidu na pojedinim dionicama jer je oštećena kontaktna mreža i železnička infrastruktura usled vremenskih nepogoda.

Foto: B.D.

Zbog oštećenja na pruzi Bar –Beograd, prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama, tokom noći je za putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prevoz.

U putničkom železničkom saobraćaju na  pruzi zbog oštećenja I kvarova  se i tokom dana mogu očekivati kašnjenja vozova i poremećaji u funkcionisanju saobraćaja, naveli su  iz Železničke  Infrastrukture.

Na dionici pruge Prijepolje – Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevreme oborilo, dok je jednoj dionici pokidana kontaktna mreža.

Velike vremenske nepogode i oštećenje željezničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži, navode iz Železničke infrastrukture.

Ekipe „Infrastrukture željeznice Srbije“ su na terenu i rade na popravljanju kontaktne mreže na tom delu  pruge Bar -Beogra, kao i na uklanjanju popadalog drveća sa koloseka

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na toj dionici barske pruge.

Pogledajte više