INTENZIVIRANA POTRAGA: Još nema traga trinaestogodišnjaku koga je odnelo more sa šetališta u Herceg Novom

V.V.

20. 01. 2023. u 14:45

Ronioci Regionalnog centra i danas su intenzivno tragali za dečakom koga je tokom jakog nevremena u utorak noću more odnelo sa obale u blizini hotela Plaža. Obavljaju detaljniju pretragu podmorja jer je vidljivost bolja nego prethodnih dana a more mirnije. Od dečaka, na žalost nema traga.

Foto: V.V.

Ronioci su pretražili pećine i kanale u blizini mesta nesreće. Na terenu je bila ekipa od šest ronilaca Centra, a pomoć su pružili i dvojica ronilaca iz Kotora. Uspeli su da detaljno pretraže  i akvatorijum od 50 do 100 metara od obale.  Sinoć je podršku akciji pretrage pružio i helikopter međunarodne organizacije Fronteks, specijalizovan za noćno letenje i pretraživanje.

U potragu su uključena i nova plovila, između ostalih i čamac Zavoda za hidrimeteorologiju i seizmologiju Crne Gore sa specijalnim uređajem za ultrazvučno skeniranje podmorja. Pretraga će obuhvatiti područje ulaza u zaliv i  Arze.

Mnogo je privatnika koji bi se pridružili akciji ali je vreme takvo da to za njih ne bi bilo bezbedno Za sutra (subota) najavljeno je opet jako nevreme pa sve ekipe koje su na terenu daju pun maksimum da pronađu dečaka. Zbog loše vremenske prognoze moguće je da sutra (subota) potraga bude ograničena ili prekinuta, ali će potom opet biti nastavljena.

Pogledajte više