IZABRAN VEĆINOM GLASOVA: Milo Božović izabran je za predsednika Opštine Budva

B. DABIĆ 09. 01. 2023. u 21:49

MILO Božović izabran je za predsednika Opštine Budva u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Foto: B.Dabić

Predsednik SO Budva Nikola Jovanović istakao je da je Božović jedini kandidat, a da ga je predložio odbornički klub Demokratskog fronta. Dodao je da je „Opština krenula strateškim putem razvoja nakon što je Božović preuzeo funkciju predsednika“.

- On je čovek vizije i zato je dobio apsolutnu podršku građana na izborima. Prepoznat je kao čovek od reči i dela. Budva je u sigurnim rukama - kazao je Jovanović.

Božović je uoči Nove godine podneo ostavku na funkciju predsednika opštine na koju ga je sredinom avgusta prošle godine imenovao Odbor poverenika posle ostavke dotadašnjeg predsednika Opštine Marka Carevića. Ovo je drugi put u prethodnih pet meseci da Božović bude imenovan na čelo opštine. Nakon imenovanja, Milo Božović kazao je da izbor na funkciju predsednika opštine doživljava kao veliku privilegiju i dužnost da svakodnevno, zajedno sa svojim timom, radi najbolje što može i zna.

- Trudiću se da opravdam ukazanu podršku i ovom gradu i građanima donesem prosperitet. Politiku sam uvek doživljavao kao način da se rešavaju problemi građana, a ne da se oni produkuju ili stvaraju novi. Za mene, političar u pravom smislu te reči je onaj koji je posvećen opštem interesu i radi u korist građana, a ne u ličnom ili isključivo partijskom. To je moto koji će mi biti vodilja tokom obavljanja dužnosti predsednika opštine i nešto od čega neću odstupiti bez obzira na okolnosti - kazao je Božović.

Pojasnio je zbog čega je 30. decembra podneo ostavku na mesto predsednika opštine iako je, kako je kazao, legitimno i legalno na tu funkciju izabran 12. avgusta 2022. godine od strane odbora poverenika.

Foto: Privatna arhiva

-Iako je bilo određenih političkih subjekata i pojedinaca koji su pokušali da ospore tadašnji izbor, želim da podsetim da je Upravni sud doneo presudu kojom je potvrđen izbor i stavljen pravni pečat legalnosti. Bez obzira na to, smatrao sam da od trenutka konstituisanja novog saziva Skupštine opštine Budva, odnosno od 18. novembra prošle godine, novi saziv koji ima puni izborni legitimitet treba da izvrši izbor predsednika opštine i to u punom kapacitetu. To je na simboličan način poruka i onima u drugim gradovima koji se protive izbornoj volji građana i odbijaju da dozvole konstituisanje vlasti, sprečavajući na taj način da se uspostavi vlast…. Uveren sam da oni koji odbijaju to da shvate da će vrlo brzo nestati sa političke pozornice mnogih gradova ali i čitave Crne Gore - kazao je Božović.

Glasovima odbornika Demokratskog fronta, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije i Demokrata Božović je  izabran za predsednika Opštine Budva . Odbornici opozicije iz redova Socijaldemokratske partije (SDP) i koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS) bila je protiv.

BONUS VIDEO - OVDE JE POČEO DA SANjA VELIKE SNOVE: Komemoracija Zoranu Kaleziću u KIC Budo Tomović u Podgorici

Pogledajte više