ZVANIČNO NAJVEĆI LENJIVAC CRNE GORE: Ustao nakon 55 sati i "kaznio" inventar novinarske redakcije zbog komentara

Novosti online/ V. K.

23. 08. 2022. u 22:39

POBEDNIK 11. takmičenja u izležavanju koje se organizuje u etno selu Montenegro, u Breznima, u Pivi, Žarko Pejanović zvani “Knele” sa Zabjela, koji je ustao sinoć, nakon 55 sati ležanja, nezadovoljan tekstom napao urednika i lomio inventar u redakciji Dana, prenose Vijesti.

Pejanović, Foto: Privatna arhiva

Podgorička policija privela je Podgoričanina Žarka Pejanovića koji danas oko 18 časova ušao u prostorije redakcije "Dana" gde je fizički napao novinare i slomio deo inventara.

Pejanović je polomio inventar u redakciji "Dana" nezadovoljan jer su u ovom mediju naveli da je "najveći džabalebaroš u Crnoj Gori".

Iz Uprave policije kazali su da su odmah nakon prijave izašli na lice mesta gde su zatekli Pejanovića koji je, nezadovoljan objavljenim tekstom u ovom mediju fizički napao tehničkog urednika A.J. Prema navodima portala Dana, povređen je i jedan novinar.

Pejanović je prethodno pobedio u 11. takmičenju u izležavanju, nakon 55 sati ležanja.

Pejanović je u redakciji "Dana" slomio staklo i deo inventara.

 - A.J. je ovom prilikom zadobio povrede u vidu ogrebotine na šaci. Policija vrši uviđaj na licu mesta, od prisutnih se prikupljaju obaveštenja u službenim prostorijama, sa događajem je upoznat tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji dela nakon kompletiranja spisa predmeta. Ž.P. se nalazi u službenim prostorijama Uprave policije, od njega se prikupljaju obaveštenja, te se očekuje kvalifikacija dela od strane nadležnog tužilaštva - piše u saopštenju.

Reagovalo Ministarstvo kulture

Reagovalo je Ministarstvo kulture osuđujući taj nemio događaj navodeći da "aktuelni zakoni o medijima i samoregulacija koja je zaživela u ovom mediju, daju dovoljno alata svim građanima da izraze svoje nezadovoljstvo u zakonom propisanim okvirima i ostvare partnersku komunikaciju sa medijima".

- I ovaj, kao i svi dosadašnji napadi na medije i novinare, moraju dobiti odlučan i snažan odgovor i pozivamo nadležne da bez odlaganja procesuiraju i sankcionišu osobu koja je vinovnik ovog napada - navelo je Ministarstvo kulture na Tviteru.

BONUS VIDEO:

CRNOGORSKE OLIMPIJSKE IGRE: U selu Donja Brezna održava se 11. takmičenje u lenčarenju

Pogledajte više