"ODAVDE ŽIV NEĆU IZAĆI DOK SE MOJI ZAHTEVI NE ISPUNE!" Trinaest dana traje drama i štrajk glađu Mirka Rmandića

V. K.

28. 03. 2022. u 16:06

TRINAEST dana traje drama Mirka Rmandića iz Železničkog prevoza Crne Gore koji štrajkuje glađu u prostorijama firme.

Foto: V. K.

Teška borba u koju je svesno ušao sa ciljem da nadležnim organima skrene pažnju na stanje u železničkom sistemu Crne Gore, posebno na sigurnost, bezbednost i kvalitet pruženih usluga.

- Zato sam postao žrtva pravnog nasilja od strane menadžmenta kompanije. Kao što znate, odlučio sam se na radikalan potez kako bih pravdu isterao na videlo, a ako ne uspem –spreman sam da to platim životom - kazao je na konferenciji za novinare Rmandić, koji danima živi uz nekoliko kapi vode i grumen soli.

On je podsetio da je 25. marta imao razgovor koji je trajao dva sata sa ovlašćenim predstavnicima Vlade Crne Gore iz kabineta premijera, koji su pokušali da ga ubede da odustane od ovog načina borbe.

- Na kraju sam zaključio da mi ne mogu ispuniti nijedan zahtev. Sledećeg dana imao sam sastanak sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem i državnim sekretarom Radunovićem. Ubeđivali su me da odustanem od štrajka i to je sve. Hteli su da pogazim prethodne dane štrajka i moje grčevite borbe za obraz i čast. Na to, naravno, nisam pristao. Ponudili su da se formira komisija čiji bih ja bio član a koja bi ispitala zahtev vezano za smenu izvršnog direktora Slavena Šestovića i direktora za međunarodni sektor Milenka Cebalovića - naveo je Rmandić, dodajući da nikada nije mnogo verovao komisijama, pa je ponudio da nadležni dođu kod njega gde će im predočiti, kako reče, sve dokaze.

– Pod ogromnim sam pritiskom, ali odavde živ neći izaću dok se moji zahtevi ne ispune.

Pogledajte više