NEMA ŽIVOTA OD SMRADA I PACOVA: Zbog deponije u susednom dvorištu, mukama žitelja Ševine ulice ne vidi se kraj

S.V. 28. 10. 2024. u 14:03

MUKAMA žitelja Ševine ulice u Zemunu, koji već godinama trpe nesnosan smrad, đubre, pse, pacove sa deponije iz dvorišta komšije na broju 14, ne nazire se kraj. Smetlište se preliva na trotoar, te je tim putem nemoguće proći. Stanari ove zemunske ulice strahuju od zaraze, ali i od pasa koje njihov nesavesni sused hrani na toj deponiji. Prijavljivali su ga, opštinska komunalna inspekcija ga je kaznila više od 20 puta, a on je sve penale platio i nastavio po starom.

Foto Instagram printscreen

Slične probleme imaju i stanari jedne zgrade na Zvezdari.

U Ševinoj, gomile smeća, među kojima su plastične flaše, kese, odeća, delovi nameštaja, obuća, prazna ambalaža, burići, više su i od ograde. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vide kako dva velika pacova izlaze ispod smeća i idu uz zid kuće.

Foto Instagram printscreen

 

- Pacovi nam ulaze kroz prozor, vrata, a od smrada ne možemo ni da spavimo. Cela ulica se guši u smradu - kažu komšije. - Rešenja za ovo nema, prijavljivali smo ga, ali smeće i dalje stoji tu.

Kako su nam rekli u Opštini Zemun, njihova komunalna inspekcija danas će da ukloni otpad i motorna vozila sa javne površine, dok je upravni postupak za skladištenje opasnog otpada koji se nalazi u okviru dvorišta ove kuće prosleđen Sektoru inspekcije za zaštitu životne sredine pri gradskom Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Ustav štiti imovinu

SITUACIJA u kojima, zbog nesavesnih ljudi koji gaje čopor životinja i ne čiste za njima, dovlače đubre i odbijaju pomoć suseda, koji ne znaju kako da se zaštite, ima mnogo u Beogradu. Stanari mogu da se obrate gradskoj ili opštinskoj komunalnoj inspekciji, ali te službe mogu da kazne samo onog ko prlja zajedničke prostorije. Ustav garantuje nepovredivost imovine, što znači da u takav problematičan stan niko ne može ući bez odluke suda. Druga opcija je podnošenje tužbe protiv komšije, ali s obzirom na to koliko u našim sudovima traju parnični postupci, to stanarima neće pružiti neku brzu zaštitu.

U zgradi na Zvezdari tvrde da već dugo vremena žive u paklu zbog komšinice koja je, prema njihovim rečima, psihički bolesnik te ih uznemirava. Da stvar bude još gora, ona živi sama i u svom stanu je napravila deponiju, te cela zgrada smrdi.

- To je starija žena, nema ni struju ni vodu u stanu koji je prava deponija smeća i fekalija - kaže jedna stanarka. - Smrad je nepodnošljiv, a ona nas neprestano maltretira, noću lupa u cevi, galami, kuca komšijama na vrata, vrši nuždu po hodnicima i u liftu, a nekoliko puta je gola sedela ispred zgrade. Svi smo izloženi neprijatnoj situaciji.

Ona kaže da su nekoliko puta dolazile i policija, komunalna inspekcija, Hitna pomoć, ali dugoročno rešenje je izostalo.

Pogledajte više