POSLE KEJA I KNEZA, OČSTILI BAJLONI: Cilj da Stari grad bude najčistija opština u prestonici (FOTO)

B.B.

26. 10. 2024. u 19:11

OPŠTINA Stari grad, u saradnji sa JKP "Gradska čistoća i JKP "Zelenilo Beograd", nastavila je veliku akciju dodatnog čišćenja ulica Starog grada. Na red je došla popularna Bajlonijeva pijaca, odnosno "Skadarlija" kako joj je zvanični naziv.

Foto: Opština Stari grad

Već u 7 ujutru na "zbornom mestu", zajedno sa komunalcima i predsednikom opštine, bili su i građana u želji da pomognu. .

- Nakon pešačke zone oko Knez Mihailove i Dunavskog keja, ovo je treća uspešno sprovedena velika jesenja akcija čišćenja okoline i prostora oko popularne i prometne "Bajlonijeve" pijace - istakao je Radoslav Marjanović, predsednik opštine. - Zajednička inicijativa sugrađana, naše opštine i gradskih komunalnih preduzeća naišla je na dobar prijem kod Starograđana. Dodatno, ali i redovno, čišćenje starogradskih ulica i prostora, kao i uvođenje komunalnog reda, deo su šire inicijative koju ćemo nastaviti tokom cele godine sa ciljem da Stari grad postane najčistija i najurednija opština u prestonici.

Marjanović je naveo da su urađeni lokacijski planove za postavljanje novih kontejnera i đubrijera, kao i za održavanje komunalnog reda i čistoće starogradskih javnih površina - ulica, parkova i trgova kako bi Stari grad bio mesto koje ostaje čisto uprkos velikom broju turista i posetilaca.

Nakon čišćenja centralne pešačke zone - Knez Mihailove ulice, Dunavskog keja i pijace "Skadarlija", naredna akcija čišćenja je zakazana za subotu, 2. novembra.

Pogledajte više