DA KOŠAVA NE ULAZI U STANOVE: Savski venac treći put učestvuje u programu finansiranja energetske sanacije domova

A. Z. K.

24. 10. 2024. u 08:30

SAVSKI venac treći put učestvuje u programu finansiranja energetske sanacije domova, a građani iz ovog dela grada biće u prilici da dobiju pomoć Opštine za zamenu stolarije ili sređivanje fasade.

Foto: B. Marčeta

Javni poziv za građane biće otvoren do 28. februara.

Prema rečima predsednika GO Savski venac Miloša Vidovića predviđena su veća sredstva za sanaciju stanova i porodičnih kuća u odnosu na prethodne godine.

- Ovo je treći put da učestvujemo u ovom programu, a cilj nam je da pomognemo građanima pri uštedi električne i toplotne energije. Novim ugovorom o sufinansiranju programa energetske sanacije biće omogućena novčana podrška većem broju zainteresovanih građana. Predviđen je budžet blizu 11 miliona dinara - rekao je Vidović.

Neophodna dokumentacija

ONI koji žele da se prijave za ovaj konkurs moraće da popune obrazac, koji je dostupan na sajtu GO Savski venac. Osim toga potrebni su dokazi o vlasništvu i legalnosti objekta, fotokopije lične karte, poslednjeg računa o utrošenoj električnoj energiji.

Tokom prethodnih godina, u ovoj beogradskoj opštini zahvaljujući ovom projektu, uređeno je gotovo 100 kuća i stanova. Oni koji su se prijavljivali najčešće su u svojim domovima postavljali nove prozore i vrata. Ovaj projekat beogradske opštine sprovode u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Vidović ističe da najviše koristi od ovog projekta imaju građani, jer se zahvaljujući energetskoj efikasnosti domova smanjuju i njihovi računi.

- Pozivam vlasnike porodičnih kuća i stanova da podnesu prijave. Zainteresovani građani mogu se informisati na zvaničnom sajtu Opštine šta im je neophodno od dokumentacije. Rok za podnošenje prijava je 28. februar ili do utroška opredeljenih sredstava. Rezultate javnog konkursa učesnici će moći takođe da nađu na našem sajtu - rekao je Vidović.

Pogledajte više