NOVI POLASCI IZ MLADENOVCA: Posle peticije građana za bolji prevoz, usledio odgovor nadležnih

B.B.

22. 10. 2024. u 15:26

PUT od Mladenovca do Beograda javnim prevozom bi trebalo da traje kraće.

Biće više vozila ka Mladenovcu, Foto M. Anđela

Na sastanku sa predstavnicima Sekretarijata za javni prevoz i prevoznika SP "Lasta", postignut je dogovor da se određeni broj polazaka sa linije 493 prebaci na 493K, čime bi se smanjila kilometraža i vreme putovanja.

U skladu sa trenutnim mogućnostima voznog parka prevoznika, usaglašen je novi red vožnje, uz još dva nova polaska.

- Imajući u vidu trenutne uslove prevoza na dvema pomenutim linijama, smatramo da će građani koji ih koriste na ovaj način imati kvalitetniji i efikasniji prevoz - ističu u opštini Mladenovac. - Ipak, situacija će se pratiti i analizirati i ukoliko bude postojala potreba i u narednom periodu će biti dodatnih izmena.

Žitelji Mladenovca su na društvenim mrežama pokrenuli peticiju za poboljšanje prevoza na liniji 493, čime bi se postigle uštede u vremenu i kilometraži i istovremeno otvorile mogućnosti za uvođenje dodatnih polazaka. Zajedno sa sa građanima i rukovodstvom SP "Lasta", opština je odmah preduzela neophodne korake, iniciran je hitan sastanak u gradskom Sekretarijatu za javni prevoz.

- Zahvaljujemo se svim odgovornim građanima koji su potpisali peticiju i ukazali na problem sa prevozom na relaciji Mladenovac - Beograd - poručuju iz opštine.

Verujemo da će SP "Lasta" u narednom periodu obezbediti dodatni broj vozila koje će rasporediti na linijama 493 i 493K čime će se stvoriti mogućnost da se obratimo Sekretarijatu za javni prevoz sa zahtevom za registrovanje novih polazaka.

Pogledajte više