PROHODNO KOD BOGOSLOVIJE: Završeni radovi u Ulici Dragoslava Srejovića ka Mitropolita Petra

S.V. 15. 10. 2024. u 14:00

DEO Ulice Dragoslava Srejovića, od kružnog toka na Bogosloviji prema Ulici mitropolita Petra odnosno do hale "Aleksandar Nikolić", konačno je rekonstruisan i otvoren za automobile i vozila javnog prevoza. Tako su se smanjile saobraćajne gužve u ovom delu grada, koje su dvadesetak dana mučile žitelje Karaburme, Mirijeva i leve obale Dunava tokom jutarnjeg i popodnevnog špica.

Foto: Zoran Jovanovic

Na ovoj lokaciji, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda izvodila je radove na izgradnji fekalne kanalizacije i ulične vodovodne mreže, a saobraćaj je bio obustavljen gotovo dve nedelje jer se kanalizaciona mreža nalazi na sredini kolovoza, gde položaj i dubina iskopa ne omogućavaju bezbedno odvijanje saobraćaja na deonici od broja 2 do Bogoslovije.

Već godinu i po, otkako je počela gradnja stambenog kompleksa prekoputa Instituta "Siniša Stanković" u Ulici Dragoslava Srejovića i pešaci i vozila su na oprezu. Ograda gradilišta zauzela je desnu stranu trotoara u smeru ka Bogosloviji, sve do benzinske pumpe, što stvara veliki problem pešacima, jer su na drugoj strani trotoara parkirani automobili. Zato ljudi neretko idu po kolovozu, uz samu ogradu gradilišta dok tik uz njih prolaze autobusi i automobili. Sem toga, saobraćaj ovde često bude nakratko zaustavljen jer sa gradilišta izlaze teretni kamioni koji prevoze građevinski materijal i šut, čak i u noćnim satima, zbog čega i vozači i pešaci moraju da paze kuda se kreću.

Pogledajte više