ZMIJE I GUŠTERI KAO LJUBIMCI: U Centru za kulturu "Vlada Divljan" organizovana jedinstvena izložba egzotičnih životinja (FOTO)

A. Z. K.

14. 10. 2024. u 07:15

U CENTRU za kulturu "Vlada Divljan" Beograđani su juče bili u prilici da vide izložbu egzotičnih kućnih ljubimaca, ovo je bila prilika da se upoznaju sa vrstama koje nisu stanovnici evropskog kontinenta.

Tanjug

Ova postavka organizovana je sa ciljem da se građani bolje upoznaju sa vrstama koje ne mogu da vide tako često i o kojima malo znaju.

Beograđani koji su posetili palilulsku ustanovu kulture mogli su da se upoznaju sa gušterima iz porodica gekonida i agamida, a pojedine vrste mogu se naći u našoj zemlji kao kućni ljubimci. Međutim, ovakve životinje ipak su retke u domovima, ali postaju svake godine sve popularnije. Osim guštera, Beograđani su bili u prilici da se upoznaju i sa pojedinim vrstama zmija, kao što je kukuruzni smuk i loptasti piton.

Tanjug

Organizator ove izložbe je Nebojša Vučinić, koji je rekao i da su posetioci juče bili u prilici da kupe egzotične životinje, ali i da dobiju savete kako da o njima brinu.

- Ove životinje sve češće postaju kućni ljubimci, pa se tako i strah od njih smanjuje. Posetioci su od nas odgajivača dobili sve neophodne informacije, a tu je i veterinar koji je građanima otkrio sve tajne ovih životinja, ali i dao dodatne savete. Sve izložene jedinke potiču iz kontrolisanih legla koja drže sami izlagači tako da nema bojazni da su iz divljine - rekao je Vučinić.

Posetioci su juče osim životinja bili u prilici da pazare i svu neophodnu opremu za svoje nove ljubimce kao što su terarijumi, enterijeri za terarijume, skrovišta, podloge, hranu, suplemente i kozmetiku za negovanje.

Pogledajte više