"NOVOSTI" UKAZALE DA NEMA ĆIRILICE NA BAS: Gradonačelnik Šapić tražio od uprave nove autobuske stanice da zameni pismo na info-tablama

S.V. 02. 10. 2024. u 15:24

SVI natpisi, informacije i obaveštenja na beogradskoj Glavnoj autobuskoj stanici u Bloku 42 na Novom Beogradu biće ispisani ćirilicom i na engleskom jeziku.

Foto: N.Skenderija

Ćirilica je zvanično službeno pismo u Srbiji, a sve natpise koji se trenutno nalaze na stanici uradila je uprava BAS-a, bez konsultacija sa Gradom Beogradom.

Ovo je rekao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i dodao da, prema njegovom mišljenju, na BAS ne treba da bude ćirilica, latinica i engleski jezik, već samo ćirilica i engleski.

- Ko ne razume ćirilicu, razume engleski i obrnuto. Tražio sam od uprave BAS da zameni sve te natpise da oni budu ispisani na ćirilici i engleskom jeziku i obećali su da će to uraditi u najskorijem mogućem roku. Uskoro krećemo da menjamo sve table i nazive ulica koje će takođe biti na ćirilici i na engleskom jeziku - rekao je Šapić.

Ova izjava prvog čoveka Beograda usledila je posle komentara u današnjim "Večernjim novostima" u kome smo ukazali na propust u novom kompleksu BAS.

Pogledajte više