ČAS EKOLOGIJE KROZ PRAKSU: Deca i roditelji osmoletke "Ratko Mitrović" čistili u dvorištu i okolini

A. Z. K.

25. 09. 2024. u 20:13

U BLOKU 38 u blizini i dvorištu osnovne škole "Ratko Mitrović" organizovana je akcija "Eko patrola" u kojoj su učestvovali đaci i roditelji.

GO Novi Beograd

Oni su bili u prilici da se druže, ali i da nauče nešto više o pravilnom sakupljanju i odlaganju smeća. Sakupljeno je oko 3.000 litara otpada.

Osim učenika i njihovih roditelja u druženju su učestvovali i članovi organizacije "Ploging Srbija" koju čine reprezentativci naše zemlje, pobednici svetskog takmičenja u trčanju i istovremenom sakupljanju elektronskog otpada u Đenovi. Maratonci su mališanima govorili i reciklaži i brojnim ekološkim temama.

- U selektovanju otpada su učestvovali đaci - saopštili su u opštini Novi Beograd, koja je akciju i organizovala. - Ova akcija je važna jer se deca tako upoznaju sa značajem očuvanja životne sredine. U planu nam je da nastavimo sa ovim akcijama i u drugim novobeogradskim osnovnim školama kao i sa predškolskom ustanovom "11. april".

Opština ovu akciju sprovodi sa najmlađima jer oni najbolje usvajaju nova znanja, ali stiču i dobre navike. Osim dece i roditelja, GO Novi Beograd poziva sve zainteresovane sugrađane da im se pridruže "Eko patroli".

Pogledajte više