ZA SEDAM DANA ZABELEŽENO 136 PREKORAČENJA BRZINE: Najveći broj vozača pokazao odgovornost prema svojoj bezbednosti

Tanjug

24. 09. 2024. u 08:29

ZA SEDAM dana rada novog sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine procesuirano je 136 nepropisnih brzina, izjavio je za Tanjug Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Foto Pixabay free images

On je podsetio da je od 16. septembra počeo sa radom novi sistem automatske detekcije prekršaja nepropisne brzine u zonama raskrsnica Bulevara Nikole Tesle kod Ušća, Bulevar Nikole Tesle kod Brankovog mosta, raskrsnica Ulice Jurija Gagarina i Ulice Antifašističke borbe i na raskrsnici na Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace,

- Sistem automatske detekcije je za prvih sedam dana dokazao svoju svrsishodnost, odnosno bitno je uticao na smirivanje saobraćaja u zonama ovih konfliktnih tačaka kada su saobraćajne nezgode u pitanju - rekao je Stević.

On je naveo da je za prvih sedam dana na ovim raskrsnicama procesuirano čak 136 nepropisnih brzina, iako je najveći broj vozača pokazao odgovornost prema svojoj bezbednosti, ali i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

- Nažalost, bilo je i onih neodgovornih koji su u zonama ovih raskrsnica vozili brzinom duplom od dozvoljene, a najveća brzina u zoni raskrsnice gde je ograničenje 50 km/h bila je 124 km/h - naveo je Stević.

Istakao je da je ovo samo prva faza uvođenja ovog naprednog sistema, a u toku je analiza ostalih rizičnih raskrsnica gde će u narednom periodu ovaj sistem takođe biti instaliran.

Stević je naveo da su od 16. do 22. septembra pripadnici Uprave saobraćajne policije uspešno uzeli učešće u Roadpol akciji koja je bila usmerena na sve vrste prekršaja.

- Za samo sedam dana kontrolisano je preko 60 hiljada učesnika u saobraćaju i ovom prilikom otkriveno je 32.789 prekršaja, a najviše prekoračenja brzine 18.740 - rekao je Stević.

Alkotestiran je 52.431 učesnik u saobraćaju, pod uticajem alkohola vozilom je upravljalo 1.029 lica, od toga u stanju teške alkoholisanosti 149, a u stanju potpune alkoholisanosti vozilom su upravljala čak 42 lica.

Pod uticajem psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno 66 vozača.

BONUS VIDEO:

Snimak jezive nesreće na Begaljičkom brdu

Pogledajte više